A magyar okoskerítés öt nyelven beszél, megállás nélkül

  • narancs.hu
  • 2017. március 9.

Villámnarancs

„Figyelmeztetem, hogy tartózkodjon a bűncselekménytől!” A beszélő kerítés, írta George Orwell.

A kerítés angolul, szerbül, arabul, urduul és fársziul figyelmeztet arra, hogy nem érdemes Magyarországgal packázni, és a legjobban akkor jár mindenki, ha nem ér hozzá a kerítéshez egy ujjal se.

A kerítés egészen pontosan ezt mondja: „Figyelem, figyelem! Figyelmeztetem, hogy a magyar határnál van, a határkerítésnél, ami a magyar kormány tulajdona! Ha megrongálja a kerítést, illegálisan átlépi vagy megpróbálja átlépni, az Magyarországon bűncselekménynek számít! Figyelmeztetem, hogy tartózkodjon a bűncselekménytől! Benyújthatja menedékkérelmét a tranzitzónában.”

A 24.hu hangfelvételt is közzétett minderről, és tudósítójuk szerint a tervekkel ellentétben a kerítés nem csak akkor kezd bele a monoton monologizálásba, amikor valaki hozzáér.

Hanem végtelenítve mondja a magáét, ha van közönsége, ha nincs.

Hallgassa meg, és figyelje, ahogy elönti a szomorúság és a szégyen.

Folyamatosan beszél a kormány határkerítése by Gábor Medvegy

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?