A magyar úszóedzők nevében felszólítják Shane Tusupot, mutasson több tiszteletet…

  • narancs.hu
  • 2016. január 8.

Villámnarancs

Sorra jönnek az ún. második reakciók a Hosszú-botrányra. Amíg Gyárfás Tamás számított az egyetlen ellenségnek, tiszta volt a képlet. Kiss László lemondása viszont megkavarta a dolgokat.

Ma is sűrű napját élhettük meg a Hosszú-botránynak. Kora reggel egyből bejelentkezett Magyarország miniszterelnöke, hogy ő szívesen megoldaná a dolgot, ha megmondaná neki valaki, hogy mi a probléma, illetve miben is tudna segíteni. S megint nem a rádió plafonja, csak a mi pofánk szakadt le. Majd pont Orbán nem tudja, hogy miről szól ez a történet valójában!

false

 

Fotó: MTI–Soós Lajos

 

Délelőtt pedig már azzal jött a Népszabadság, hogy a lemondott szövetségi kapitány, Kiss László mennyi mindent tett azért, hogy Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és trénere jól és gyorsan „berendezkedjen Magyarországon”. Ám a lap legnagyobb sajnálatára Kubatov Vivien, az úszónő sajtómenedzsere udvariasan leszerelte az érdeklődésüket, „Kiss László lemondásáról nem szeretnénk állást foglalni” – mondta Kubatov. A Népszabadság mindezt e szavakkal rosszallja: „Tekintettel arra, hogy Kiss mennyit tett Katinkáért, ez némán is beszédes távolságtartás.”

A délutánba viszont már úgy fordultunk, hogy a Magyar Nemzet levélszekrényébe befújt a szél egy petíciót, melyben egyelőre névtelen magyar úszóedzők, eddig úgy kilencvenen, kiállnak Kiss László mellett, konkrétan Shane Tusup (vagyis így Hosszú Katinka) ellenében. „E nyilatkozatot aláíró magyar úszóedzők nevében a leghatározottabban visszautasítjuk azt a szégyenteljes eljárást, amellyel Hosszú Katinka, de elsősorban férje, Shane Tusup kezelte Kiss László szövetségi kapitány párbeszédre irányuló gesztusát a 2016. január 6-án tartott sajtótájékoztatót követően” – írják a névtelen szakelemek, majd hosszan folytatják ebben a tenorban.

És még hol van az este. Valaki itt hamarosan máglyán fogja végezni. De ki? Nos, ha e mai három hírt mérlegre tesszük, Gyárfásra tippelünk.

Figyelmébe ajánljuk