A mi emberünk és a mi fóbiánk

  • narancs.hu
  • 2014. május 23.

Villámnarancs

Van itt két hír.

Az egyik szerint ma az Ipsos is nyilvánosságra hozta a EP-választásokra vonatkozó felmérését, mely szerint alacsony részvétel és magabiztos Fidesz-győzelem várható, továbbá a Jobbik szoros versenyben, úgy 15-17 százalékos eredménnyel elhozza a második helyet az MSZP elől. Ez azt jelenti, hogy úgy lesz 3 képviselője a szélsőjobboldali pártnak, mint a sicc.

A másik hír arról szól, hogy valamikor a hónap közepén (12-én) a legfőbb ügyész, Polt Péter hivatalos levélben kérte Martin Schulztól, az Európai Parlament elnökétől Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését. „A procedúra akár hónapokig is eltarthat, egyelőre megjósolni sem lehet, mikor tehetik fel az első kérdéseiket az ügyészségi nyomozók Kovács Bélának” – írja a Népszabadság.

Kovács Béla szolgálatra jelentkezik

Kovács Béla szolgálatra jelentkezik

Fotó: MTI

A Jobbik EP-listájának 3. helyéről Kovács Béla addig simán bemasírozik újra Európába, képviselni.

Mit is képvisel Kovács Béla, akinek orosz zsoldban végzett európai felforgató munkája immár egy parlamenti bizottság, illetve a magyar sajtó négyötöde előtt a napnál is világosabban bizonyított, s akit üldöz az ügyészség?

Persze, Magyarországot. Magyarország viszonyát azon szövetségi rendszerhez, amelyhez népszavazással megerősítve önkéntes alapon tartozik. Mi küldünk nektek egy ruszki kémet, tiszteljetek minket. Ja, majd meggondoljuk.

Valójában persze Kovács Béla az Orbán-doktrína kudarcát képviseli. Annak a harcmodornak a tarthatatlan voltát, amely azt érti politizálás alatt, hogy ha valamely csirkefogászat (itt a Jobbik) a hasznomra van (nyírja baloldali ellenfeleimet), akkor teret nyitok neki, ha a fejemre nő, s a hatalmamat látszik veszélyeztetni, akkor egy zaftos kis botránnyal gyorsan kitöröm a nyakát (a Jobbikét ezzel a Kováccsal). Hát, ez nem jött be.

A közvélemény-kutatások szerint Kovács Béla kevesebbet ártott a Jobbik esélyeinek, mint egy szúnyogcsípés. Tippeljük meg, mennyit ártott és fog ártani Magyarországnak Brüsszelben, aztán üljünk le zongorázni a különbséget.

S ha minderre azt mondjuk, hogy kösz, Viktor, csak a megrögzött orbánfóbia beszél belőlünk nyilván.

Figyelmébe ajánljuk