A népszavazási kampány tébolya: Simicskó szerint ma a mohácsi vészt is simán nyernénk

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 29.

Villámnarancs

Ez milyen: a nemzeti katasztrófa 490. évfordulóját ünnepli a NER.

A honvédelmi miniszter kapta a nagy feladatot, hogy utazzon le a helyszínre, és hozza ki legalább ikszre a mohácsi vészt. Nos, úgy tűnik, Simicskó István sem tud nemet mondani, de nem is hibázik soha, így aztán olyan magánszámmal örvendeztette meg az egybegyűlteket, amire tényleg csak egy Fidesz-káder képes, profi előadóművész aligha.

false

 

Fotó: Simicskó István/Facebook

A miniszter messziről indított: „Európának és Magyarországnak erős hitre és erős államra van szüksége” – hangoztatta, emlékeztetve arra, hogy a török birodalmat Nándorfehérvárnál legyőző Hunyadi János végrendeletében fiait, köztük a későbbi király Hunyadi Mátyást istenfélelemre és hazaszeretetre intette, vagyis arra jutott, nem lett volna itt semmi gubanc, ha 1526-ban is Mátyás uralkodott volna…

Vagy valaki más.

Az MTI tudósítása szerint ugyanis Simicskó „a mohácsi vészhez vezető európai események láncolatát felelevenítve megállapította, a Magyar Királyság tragédiáját Európa belső politikai és vallási ellentétei, illetve az akkor gyenge időszakát élő magyar állam belső megosztottsága okozta”, és ekkor csak a vak nem láthatta, hogy itt bizony történelmi analógia van az ünnepi gyász homlokterében.

Mondanunk sem kell, miféle. A miniszter úgy ugrott át majdnem 500 évből a jelenbe, mint egy vidám kenguru, mondanivalójának lényegét pedig így foglalta össze a házi hírügynökség: „A magyar emberek jövőjét és biztonságát ma is garantálnunk kell az új köntösben jelentkező veszélyekkel szemben, minden erőnkkel megvédjük határainkat és a magyar emberek biztonságát.”

II. Lajos se mondhatta volna szebben.

Figyelmébe ajánljuk