Halleluja: az MTI megvédi Rogán Antalt a megalapozatlan állításoktól

  • narancs.hu
  • 2016. november 14.

Villámnarancs

Mondjuk, rá is fér a segítség a miniszterre. De mintha nem ezért fizetnénk a közmédiát.

Mint arról már remélhetőleg mindenki értesült, az Index múlt pénteken különösen alapos és épp emiatt különösen hátborzongató cikkben tárta fel Rogán Antal és Kertész Balázs határokat nem ismerő nyerészkedéseit. Van ott minden: leleplező videók, fotók, cégadatok és a mindennél árulkodóbb hallgatások, a nyomok eltüntetésére tett kétségbeesett igyekezet.

Erről több párt is tartott sajtótájékoztatót, de az Együtt, pontosabban a Rogán Antal ügyeivel legtöbbet foglalkozó politikus, Juhász Péter mondanivalójáról az MTI nem tájékoztatta a magyar adófizetőket. Az MTI indoklását Juhász a Facebookján közzé is tette, és egyúttal bejelentette, hogy emléktáblát avat annál a háznál, ahol Kertész Balázs irodája van, és ahová az Index videóján egymás után ment be Rogán és Habony.

Az MTI szerint azt állítani, hogy Rogán lopott...

Az MTI egyre durvábban szűri a kormánynak kellemetlen híreket. Miközben természetesen bármilyen mocskolódó fideszes közleményt lehoznak, maga a közmédia pedig a hírhamisítás nemzetközi szinten is jól teljesítő műhelye lett, mindenféle arcpirító érveléssel tagadják meg a Fidesznek igazán kínos hírek közlését. Az MTI-nél Tiborcz Istvánról azért nem lehet beszélni, mert szerintük a Nemzet Veje nem közszereplő, Ghaith Pharaonnak pedig a személyiségi jogait kellett védeni. Most meg szegény Rogán Antalt kímélik a kritikától.

De hát mit várunk egy olyan hírügynökségtől, amelyik még az Oscar-díj utáni eufóriában is képes volt úgy összevágni Röhrig Géza mondatait, hogy kimaradjon belőle az Orbán Viktornak kellemetlen rész?

Figyelmébe ajánljuk