Virul a cenzúra az MTI-nél: Habony és Tiborcz után az MTVA sem kritizálható

  • narancs.hu
  • 2017. március 20.

Villámnarancs

A lúgos orvos köztévés mosdatásának kritizálása nem fér bele az MTI-nek.

Nem adja le az MTI Szél Bernadett közleményét, amelyben az LMP társelnöke a lúgos orvosként hírhedtté vált B. Krisztián Duna Tv-s interjúja ellen tiltakozik.

Semmi keresnivalója a köztévén a lúgos orvost mentegető riportnak!

A Lehet Más a Politika felszólítja a köztévét, hogy haladéktalanul vegye le ma esti műsoráról a volt barátnőjét lúggal megcsonkító, másodfokon kilenc év börtönbüntetésre ítélt orvossal készült riportot. A riport beharangozója nyilvánvalóvá teszi, hogy annak célja az elítélt mentegetése, az erőszak relativizálása és a közvélemény manipulálása. Ha a Duna Tv nem veszi le ezt a törvénysértő riportot a műsoráról, a párt első körben a Médiahatósághoz fordul.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a köztévé egy másodfokon elítélt erőszakoló nyilvánosság előtti mentegetőzésének akar teret adni. Ha ez a műsor adásba kerül, azzal a köztévé megsérti az áldozat, a szexuális erőszak áldozatainak emberi méltóságát, amit a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény 14. § 1–2. bekezdése is tilt. Arra is felhívom a köztévé figyelmét, hogy ez a lépés a várhatóan hamarosan ratifikálásra kerülő Isztambuli Egyezmény médiára vonatkozó rendelkezéseivel is ellentétes. Ha mégis műsorba kerül az adás, az LMP haladéktalanul a Médiahatósághoz fordul.

A köztévé azt írja: „A hívő, nagycsaládos, egykor sikeres orvos, az igazságszolgáltatás áldozatának tartja magát. A bűnügy, amelyről mindenki évek óta beszél, most először a közellenség szemszögéből.” „Álljon meg már valaki, nézze végig az esetet!” – ezt pedig maga az elkövető mondja az előzetesben az együtt érző tekintettel felé forduló riporternek. A riport beharangozója innentől kezdve nem hagy semmi kétséget afelől, hogy a köztévé az elkövető – aki nem mellesleg Mikola István államtitkár unokaöccse – mosdatásához akar asszisztálni.

Kékfény: A lúgos orvos – Nyilvánosság elé lép az elítélt kórházigazgató

A legbestiálisabb szerelmi bosszúnak tartott támadásért ítélték 9 évre a férfit, de az ügynek még nincs vége! A hívő, nagycsaládos, egykor sikeres orvos, az igazságszolgáltatás áldozatának tartja magát. A bűnügy, amelyről mindenki évek óta beszél, most először a közellenség szemszögéből március 20-án 20:25-től a Dunán! Tovább a műsoroldalra >>>

A Duna Televízió Kékfény című műsora ma este tervezi leadni a „lúgos orvosként” elhíresült B. Krisztiánnal készült riportot. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatója 2013-ban maszkban támadott volt barátnőjére, injekcióval elkábította, nemi szervét lúggal leöntötte, majd bezárva magára hagyta. A testi sértés maradandó fogyatékosságot okozott az áldozatnak. A Fővárosi Ítélőtábla életveszélyt okozó testi sértés és egyéb bűncselekmények miatt kilenc évre súlyosbította az első fokon négy évre ítélt elkövető büntetését, és örökre eltiltotta hivatása gyakorlásától – áll Szél Bernadett letiltott közleményében.

Szerecsenmosdatás à la közmédia

Nem emlékszünk hasonló köztévés ámokfutásra, mikor egy bűntény vádlottját kamerák elé ültetve ily módon próbálták meg „tisztázni”. Egészen veszélyes és káros társadalmi üzenetet hordoz már a műsor előzetese is. Nem valószínű, hogy ilyen lenne a társadalmi érdeknek megfelelő, korrekt műsorszolgáltatás, ami többek között a köztévék közé tartozó Duna Tv feladata is lenne. A lúgos orvos épp kapcsolatait latba vetve a közvélemény megdolgozásán fáradozik. Amíg a Kúria elé kerül az ügye, beéri a köztévé adta lehetőségekkel. Ám úgy tűnik az igazságosztók közé beállt az MTI is.

Figyelmébe ajánljuk