Colleen Bell újra megszólalt: az USA bíróság előtt akarja látni a korrupt állami vezetőket

  • narancs.hu
  • 2015. október 30.

Villámnarancs

Kérjük, hogy a korrupt személyeket állítsák bíróság elé – nagy vihart kavaró szerdai felszólalása után az amerikai nagykövet meg sem állt a sajtóig.

Colleen Bell amerikai nagykövet ma reggel a Népszabadságban tűnt fel, s terjedelmes interjújában nyilvánvalóan tette, nagyon nincs itt semmiféle mosolydiplomácia. Az USA nem hogy fenntartja, de nyomatékosítani kívánja Magyarországgal kapcsolatos fenntartásait éppúgy, mint elvárásait. „Kérjük, hogy a korrupt személyeket állítsák bíróság elé. Aggódunk a magyarországi sajtószabadság miatt és amiatt, ahogyan egyesek a menekültekről beszélnek” – mondta Colleen Bell úgyszólván egy szuszra, s elég nehéz e közlés utolsó felét, vagy akár az egészét nem Orbánnak szóló személyes figyelmeztetésként értelmezni.

Természetesen a Népszabadság rá is kérdez a dologra, hisz maga Orbán sírt bele már nemegyszer a keserves magyar életbe, hogy őt egy idegen hatalom el akarja mozdítani a helyéről.

Akármit is válaszolt erre Bell asszony (kitért), Magyarországon jobb, ha mindenki tisztában van vele: vannak olyan dolgok, amit helyben kell elvégezni, nekünk.

Figyelmébe ajánljuk