Egy fideszes szociálpolitikus az utcasarokról

  • narancs.hu
  • 2014. január 19.

Villámnarancs

Tegnap egy civil szervezet, az Orczy Egyesület tüntetett a Kék Pont alapítvány tűcserét biztosító Magdolna utcai irodája előtt. Az eseményen 20-30 ember vett részt, és láthatóan semmi más nem izgatta őket, mint hogy kifejezzék az alapítvánnyal kapcsolatos ellenérzéseiket.

Az akció magáért beszél: az Orczy Egyesület tagsága úgy gondolja, hogy az a drogprevenció, ha elüldöznek egy drogprevencióval foglalkozó szakmai csoportot. Gondolják nyugodtan, sőt, ha nem sértenek vele törvényt, akár boszorkányüldözést is rendezhetnek. Hadd lássa mindenki, hogyan csinálnak magukból hülyét.

De a rendezvényen megjelent az önkormányzat képviselője, Kaiser József, a helyi polgárőrség szervezője, fideszes szociálpolitkus, s ahelyett, hogy beszélt volna a nem létező kerületi drogstratégiáról, vagy kifejtette volna, hogy mégis mi a baj a Kék Ponttal, csak ennyit tudott mondani a 444.hu tudósítása szerint: „Mi itt rendezzük a magunk dolgait, maguk meg menjenek oda vissza, ahonnan jöttek.”

false

 

Fotó: Kék Pont

Mindehhez csak annyit fűznénk hozzá finoman, hogy tisztelt képviselő úr! Azért reméljük, ha legközelebb tüntetni megy szeretett Józsefvárosáért, nemcsak hőzöngeni fog, hanem kifejti azt is, hogy drogstratégia híján mégis hogyan képzeli ezt a rendezést? Néhány tökös polgárőrrel? Razziákkal? És elgondolkodott azon, mit is akar valójában? Gyógyítani vagy megsemmisíteni?

Kevésbé finoman pedig annyit, hogy mi van? „Maguk meg menjenek oda vissza, ahonnan jöttek”? Mit beszél ez a kapcabetyár? Kik menjenek? És hová menjenek?

Figyelmébe ajánljuk