Egyáltalán nem antiszemita a Jobbik, csak dübörög a cukisági kampány

  • narancs.hu
  • 2015. február 13.

Villámnarancs

Nem is rasszista, nem is képmutató, nem is hazug és legfőképpen nem kegyeletsértő. Viszont valakit totál hülyének néz. Mindenkit.

Magyarország legnépszerűbb szélsőjobboldali pártja közleményt adott ki magasan jegyzett helyi képviselője, Benke László méltatlan meghurcoltatásáról. Nevezett, mint ismeretes, a napokban nem állt fel a XIII. kerület képviselő-testületi ülésén, amikor a jelenlévők ily módon emlékeztek meg a kerület elhalt díszpolgáráról, Schweitzer József főrabbiról. Mint az alább betűhíven közreadott közleményükből világosan kiderül, a Jobbiknak egyfelől semmi köze az egészhez, másfelől Benke a kegyeleti aktust nem az elhunyttól, hanem annak közéleti tevékenységétől tagadta meg, mint magánember – a testületi ülésen. És mindez ugyebár nem antiszemitizmus, nem is képmutatás, nem is ordenáré hazugság, de a legfőképpen nem kegyeletsértő tahótempó: magánvélemény köztevékenységről.

K Ö Z L E M É N Y

A Jobbik nem minősíti önkormányzati képviselője magánvéleményét

A Jobbik nem adott ki semmiféle utasítást, útmutatást a Schweitzer József haláláról szóló megemlékezést illetően, az elhunyt személyének emlékével ugyanis nem kívánunk foglalkozni. Benke László tehát magánvéleményét fejezte ki, mely alapján nagyon úgy tűnik, nem igazán értett egyet a néhai főrabbi közéleti tevékenységével, megnyilvánulásaival. Mivel a képviselő-testületi megemlékezést nem tartjuk az ország előrehaladása, az itt élők jóléte szempontjából releváns eseménynek, így az üggyel kapcsolatban semmilyen lépést nem tervez.

Emlékeztetőül csak annyit teszünk e kétségkívül önmagáért beszélő szöveghez: ezek épp most előzik a Fideszt.

Figyelmébe ajánljuk