Elképesztő belső népszerűségi lista a Fidesznél: Bayer az élen

  • narancs.hu
  • 2016. szeptember 17.

Villámnarancs

Azért a helyezettek se kutyák.

Ismét turbó fokozatra kapcsolt a Fidesz népszavazási kampánya, s így már tényleg szinte eszelős méreteket ölt: lakossági fórumok tömegével indul az egész pályás – alig kéthetesre tervezett – kommunikációs villámháború Magyarország ellen. Olyan nagy a pánik, hogy külső erőket is kénytelenek bevetni a szavazópolgárok meggyőzésére.

„Egy belső online felületen versenghettek a választókerületek, hogy megszerezzék a legnagyobb neveket a migránsokkal riogató lakossági fórumokra” – tudta meg a Népszabadság.

S hogy kik ezek a legnagyobb nevek?

Hát, a külsősnek számítók közt nagy sztárokat, egyetemi katedrákat nem látunk, csak a szokottan fáradhatatlan szélhámosok neve cseng ismerősen: Nógrádi György természetesen ott van minden kilométerkőnél, s az ufókkal táncoló, újabban pedig egyszerű bajor rendőrként haknizó Georg Spöttle sem marad el sokkal mögötte.

A választókerületek persze az első vonalas pártvezetőket is preferálják: jól fogy Rogán és Kubatov, még jobban Kövér és Pintér Sándor. (Orbán Viktort nem lehet kikérni egy vendégjátékra, ő odamegy, ahová épp kedve van.)

De a lényeg persze mindig a lényeg: „Bayer Zsoltnál senki sem volt népszerűbb” – írja a napilap a meghívható fórumszónokok listáját böngészve. Most tehát felpörög az uszításgyár, de nem tart sokáig: hamarosan megtudjuk, hogy sikerül-e tényleg meghülyíteni az országot. Az mindenesetre, hogy Bayer a Fidesz legkelendőbb portékája, semmi jót nem ígér – a fideszeseknek sem.

Figyelmébe ajánljuk