Kivégzés a Hír Tv-ben: ennél kínosabb párbeszédet nehéz elképzelni

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 15., 13:42
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bencsik András élő adásban próbált az asztal alá bújni a kommunista múlt és az álhírterjesztés felemlegetése közben. Így működik a fideszes agitprop.

Csak most került fel a netre a Főszerkesztők Klubjának február 8-ai adása. Meg nem erősített információnk szerint azóta egy orvosokból álló nemzetközi team vizsgálja Bencsik András arcbőrének kémiai összetételét, az ugyanis – minden előzetes várakozással szemben, a biológia törvényeit meghazudtolva – nem égett le a képéről a műsor első perceiben.

false

Rendben, bevalljuk, ez egy álhír volt, mi találtuk ki. Így tett a békemenet atyja és a Magyar Demokrata főszerkesztője is február elején, amikor a Pedagógusok Szakszervezete bejelentette, hogy nem vesz részt a kormány kerekasztalán. Bencsik két napra rá közzétette megsemmisítő erejű leleplezését: a PSZ elnökének apja Péter Gábor ÁVO-vezér volt. Amikor kiderült, hogy ez egész egyszerűen nem igaz, eltávolította a Facebook-bejegyzést, és a „tévedésért” elnézést kért.

Ezt persze nehéz komolyan venni, amikor az egész kormánypárti média szügyig gázol a tanárok becsületében, a tüntető pedagógusokat különböző összeesküvés-elméletekkel próbálja besározni, és maga a Főnök is „külső erőket” sejt a háttérben. A bocsánatkérés őszinteségéről sokat elmond az is, hogy a legutóbbi Magyar Demokrata ezzel a sejtelmes tételmondattal a címlapján jelent meg: „Tüntetésre készül a hálózat”. A vezércikkben Bencsik rávilágít, hogy a tüntetések mögött "a ballib médiumok támogatásával a hataloméhes ellenzéki pártok és a Soros-pénzen tartott úgynevezett civil csoportosulások” állnak. Őket a változatosság kedvéért Kun Béla utódainak nevezi: „Az utcai harcosok készülődnek. Ne lepődjünk meg, ha az egyik hörgő felháborodás majd egy újabba és egy még újabba megy át, akár összefüggés nélkül. Ők ugyanis csak a csőcselékben és a katasztrófában reménykedhetnek. Ezért tartanak be a terrorveszély elleni felkészülésnek is. Hátha felrobban valami… Elődjük, Kun Béla állítólag azt mondta, neki elég Budapest, hogy megcsinálja a kommunizmust. Ezek ma sem gondolkodnak másként."

Ilyen előzmények után érkezett a Hír Tv stúdiójába Bencsik, ahol beszélgetőtársai (Borókai Gábor, Heti Válasz; Németh Péter, Népszava; Kovács Zoltán, Élet és Irodalom) több körben is megvitatták ezt az ominózus Facebook-bejegyzést. Bencsik először is – mi mást tehetett volna? – belátta hibáját, és elmondta, hogy ő nem tudja, mi történhetett, valami „rejtélyes okból” elfelejtette leellenőrizni az információt. Úgy tűnt, ezzel a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet. Ekkor zajlott le az utolérhetetlen párbeszéd Kovács Zoltán és Bencsik között, amelynek leiratát most – az utókorra is gondolva – közzétesszük. (Kovács megszólalását kissé rövidítettük, Bencsikét a maga teljességében idézzük.)

Kovács Zoltán: Mi nem vagyunk barátok, tehát nem adhatok neked baráti tanácsot, de egy szakmai megjegyzésem azért lenne. Mikor az ember újságcikket kezd írni, akkor nem azzal kezdi, hogy felhúzza a bokszert. Mert ha bokszerben ír cikket, akkor úgy beszűkül az agy. Te, amikor komenistákról írsz, akkor először felhúzod a bokszert, és utána kezded végiggondolni, hogy mi van. Itt is ez történhetett. Azt sem értem pontosan egyébként, mi van akkor, ha ennek a nőnek az apja Péter Gábor. Akkor mi van? Mert te ezt úgy írtad le, mintha ez valami szörnyűség lenne. Mindenkinek van apja, mindenkinek van anyja, és hogy ő mi lett, az más kérdés. Amikor olvastam, nem is értettem, miért fontos ez? Arról nem beszélve, hogy beleszaladtál ebbe a nagy pofonba, hogy jöttek az internetezők, és megírták, hogy te mit bántod a komentistákat, hát te is a Népszabadságnál dolgoztál... Szóval ezt az egészet nem értettem.

Bencsik Andás: Ki érti? Ki érti? Ki érti ezt?

(A videón lásd a 3. perctől.)

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 15., 13:42
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2016. február 16., kedd 08:14
  Lehet, hogy Kovács nem akarta kivégezni, de ettől még Bencsik arcán jól látszik a vereség, szinte már zavarba ejtő, hogy a nagyhangú haverjai nélkül mennyire nem képes reagálni egy viszonylag egyszerű szituációban, amely szituációnak nagyjából az a lényege, hogy a stúdióban ülők mindegyike tud Bencsik múltjáról, és ha sokat ugrál, konkrét tényekkel fogják szembesíteni.
  El kell telnie egy kis időnek, amíg újra feltöltődik, és megint a régi, pattogó kis szemétláda lesz. Bár az sem lenne meglepő, ha már a legközelebbi megnyilvánulásakor Soros, Péter Gábor és az ÉS bűnös, hazaáruló kapcsolatát boncolgatná.
 2. 5 cucu2
  cucu2
  2016. február 15., hétfő 23:07
  Véleményem szerint ez nem volt kivégzés, és nem is hiszem, hogy Kovács Zoltán bárkit ki akart volna végezni. Egész egyszerűen tisztázni akarta a köztük lévő viszonyt, nehogy valaki azt higgye, hogy azért, mert egy ilyen alakkal egy asztalhoz ül, elfogadja és szemet huny szemétségein. Ezt szerintem mindenkinek kötelessége megtenni, aki ilyen gennyládával együtt szerepel. Az És főszerkesztője ezt rendkívül elegánsan csinálta Bencsik hazugsága ürügyén, mert nem ment neki, felsorolva az aljasságait (nem ez volt a téma), hanem csak utalt arra a pofonra, amit a Demokrata főszerkesztője a netezőktől kapott. Ugyanakkor bemutatta azt is, hogy őt egy világ választja el ettől a méregkeverőtől, nem is érti, hogy jön ide a papa. És Kovács azt is elfogadja, hogy valaki a Népszabadságnál dolgozott a Kádár-éra alatt, csak akkor furcsálja, ha kommunistázik.
 3. 4 yoyo
  yoyo
  2016. február 15., hétfő 16:02
  Így van, ezek nem rendszerhibák, ezek a rendszer szempontjából hasznos elemek.
  Szolgalelkű alakok kerestetnek jó vastag arcbőrrel
 4. 3 KassaiSonka
  KassaiSonka
  2016. február 15., hétfő 15:53
  A bűnözőket mióta tartja vissza annak tudata, hogy a másik is gazember? Sőt, pont ez tartja őket össze. Majd pont a Schmitmál-nak vagy a Bencsiknek fognak felróni bármit is. Hát hiszen pont azért van rájuk a gengnek szüksége, mert ölyanok, amilyenek.

 5. 2 yoyo
  yoyo
  2016. február 15., hétfő 15:07
  szóval nem történt itt semmiféle kivégzés.
 6. 1 yoyo
  yoyo
  2016. február 15., hétfő 15:05
  Ha visszagondolunk, miket alakított smitt pál, akinek szeme se rebbent, amikor már rég leszakadt a mennyezet, nos nem nagyon fog most se megállni a föld a forgásában.
  azok, akik eddig is tudták, micsoda gerinctelen alak is ez, azoknak nem nagy meglepetés, akik pedig eddig habozás nélkül beálltak mögéje a békemenetbe, ezután is beállnak.

  most lehetne azt mondani, hogy dehiszen a schmittet leváltották, ja, hogy aztán ő legyen a mindenkori díszvendég, a mindenkori felavató, és ha bármilyen operett-tisztség ötlete felmerül, mindig ő az első név, aki szóba kerül.

  Hogy ilyen mértékben nincs súlya annak, ha valaki nemcsak hazudik, de le is bukik vele, az azt jelzi, hogy nem létezik a jóérzésnek egy általános minimuma, ami némi visszatartó erő lehetne a gátlástalanssággal szemben.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt