Narancsblog

Máris elkezdte a tanárok mocskolását a fideszes pártpropaganda

szerző
narancsblog
publikálva
2016. febr. 04., 06:30
kommentek
41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Legyártottak egy béna összeesküvés-elméletet, és azóta ezt szajkózza a pártsajtó és a közmédia. A lényeg, hogy a tanárok mögött a tudjukkik állnak.

A mostani tanárlázadás igazi alulról szerveződő mozgalom. A szemünk előtt lett egy tantestület leveléből országos ügy, 600 intézményi támogatóval. Napról napra követhettük nyomon, ahogy a fővárosi elitgimnáziumoktól a falusi óvodákig sorra csatlakoznak egész tantestületek, ahogy a diákok támogató leveleket írnak, és a szülők elöntik panaszaikkal az internetet. A szakszervezetek ezután léptek, és a könnyebben mozduló, merészebb kicsiket követően némi ingadozás után a szakma reprezentatív érdekvédelmi szövetsége, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is egyenesen beleállt a tüntetésekbe, a kormány elhibázott reformjainak nagy részét el akarja törölni – a maga 40 ezres tagságát képviselve.

De az éber kormánypárti oknyomozók leleplezték, hogy mindez csak a látszat, a tanárok nem azért tüntetnek, mert képesek felmérni a saját helyzetüket, és esetleg elégedetlenek azzal, hanem mert a háttérből valakik hergelik őket.

false

A pestisracok.hu „feltárta” (már kedden – úgy, hogy a nagy tüntetéseket hétfőn jelentették be), hogy a tüntető pedagógusokat „behálózták a liberálisok, az SZDSZ holdudvaraiban szocializálódott balos értelmiségiek és a Soros György által kitartott civilek”. Most hagyjuk is, hogy e három „csoport” külön-külön és főleg együtt való emlegetése mit jelent a létező magyar jobboldalon, inkább nézzük meg, mivel bizonyítják azt, hogy „az ország több pontján demonstrációkat szervező körök mögött ugyanis Soros György és a milliárdos spekuláns pénzcsapjaira rákötött civilek, civil szervezetek állnak”.

Kapaszkodjanak, a sötétség mélyére vezet az utunk. A tüntetések szempontjából és különösen a több tízezer támogatóhoz képest marginális – bár egyébként szimpatikusnak tűnő – Országos Tantestületi Értekezlet múlt heti alakuló ülésén lehettek úgy pár tucatnyian. Még egyszer: a PSZ negyvenezer pedagógust képvisel. Az értekezlet egyik szervezője a Humán Platform. Márpedig „a Humán Platform mögött Soros György képe is felsejlik, miután a szervezet arca, Gulyás Márton abból a Krétakörből ugrott át »szervezetet építeni«, amely 2012-ben 35 millió forintot kapott egy Soros György által finanszírozott alapítványtól”.

Világos, nem?

Nem kéne persze ezzel foglalkozni, egy heccportál hadd írogasson, amit akar – még akkor is, ha természetesen a mi pénzünkből tartják el őket a gazdáik. Arról sem érdemes sok szót ejteni, amit a Demokrata főszerkesztője csinált. Bencsik András a fideszes propaganda egyik kedvenc játékához nyúlt: a PSZ elnökének származásával akarta hitelteleníteni az ügyet. Azt írta konkrétan, hogy Galló Istvánné apja az ÁVO egykori vezetője, Péter Gábor, és azt sem felejtette el kiemelni, hogy eredetileg Eisenberger Benjáminnak hívták. A rokoni kapcsolat persze az égvilágon semmit nem bizonyítana, de ráadásul persze egy szó sem igaz belőle, Bencsik le is szedte a bejegyzését, Galló Istvánné jogi lépéseket tesz, itt a vége.

A PestiSrácok cikke azonban tovább élt – és itt lesz érdekes a történet. A közmédia, amely gyakorlatilag ignorálja a magyar oknyomozó újságírás legfontosabb teljesítményeit, ezt a semmit nem bizonyító izét azonnal átvette. Nem számoltak be például arról sem, hogy a minisztérium háttérintézménye, az Oktatáskutató és Fejlesztőközpont tegnap tanulmányt tett közzé a Klik által okozott károkról. A Fidesz azonnal kijelentette, hogy az MSZP-sek „csak kihasználják” és „balliberális civilszervezetekkel hergelik” a tanárokat.

Az MTI viszont egyből hírt csinált a PestiSrácok nagy leleplezéséből, s az első számú pártlap és a közmédia főoldala is azonnal címlapjára rakta.

Magyar Idők online, kedd este

Magyar Idők online, kedd este

 

Hirado.hu, kedd este

Hirado.hu, kedd este

 

A kormány médiagépezetének másik darabja, a faktor.hu pedig ezzel a három cikkel és ezzel az egyetlen képpel bírta tárgyalni a kérdést.

Faktor

Faktor.hu, szerda délután

 

A rendszer működése nyilvánvaló, és a célja is: egyszerre megfélemlíteni és hitelteleníteni a tiltakozókat. De amíg a tanárok egységesek, és amíg az emberek a bőrükön tapasztalják az oktatás csődjét, a tanárok és a diákok felháborodását, addig az ilyen aljas propagandának nincs esélye.

Nekünk pedig itt egy új ok a tüntetésre: hogy ne hagyjunk megfélemlíteni senkit.

szerző
narancsblog
publikálva
2016. febr. 04., 06:30
kommentek
41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 41 grrr
  grrr
  2016. február 05., péntek 12:33
  Elárulok egy titkot, de kérlek ne terjeszd!

  Személyesen engem hívtak meg - találtam is egy klassz rucit a turkálóban a kettőszázforintos napon - de a kormányinfón láttam a Lázáron, hogy bántja a dolog.

  Ezért átpasszoltam a meghívót.

  Ne érezze már magát mellőzöttnek - van bennem tapintat.
 2. 40 grrr
  grrr
  2016. február 05., péntek 12:29
  "..ez nettó protokoll, van egy lista, rajta az a kör, ahonnan valakit meg kell hívni. Burundi kulturális nagykövetét, az ensz időjárásügyi szakbizottságának egy tagját, az uniós országok kormányainak 1-1 tagját, mittudomén."

  Fájlalom is, hogy engem lehagytak!

  Csak férfiasan tűrök, illetőleg nőiesen.

  Jól mutattam volna a burundi nagykövet és az ENSZ időjárásügyi szakbizottsága mellett.
 3. 39 yoyo
  yoyo
  2016. február 05., péntek 12:09
  bocsánat, az előző komment nem ide akart kerülni.
 4. 38 yoyo
  yoyo
  2016. február 05., péntek 12:06
  nem sorosról mondott véleményt, hanem egy kormányellenes aláírágyűjtést sorosozott le. amit NEM soros támogatott. Ez a sorosozás.

  Inkább mondok egy új szót. Besorosozás. Besorosozom azt, ami ellenem való, ami ugyanis be van sorosozva, az nemzetellenes, az nemzetközi karvalytőkés sandaság, az pénzhatalmi világuralmista, és - ezt már csak félve mondom ki, mert ez már a legaljasabb liberálfasizmus - az aljas zsidó praktika. De a békemenet népe ilyenekre tud leginkább rárettegni.

  Seresről pedig azért állíthattam, hogy iszlamofób, mert a régebbi írásai nem burkoltan azok voltak. És milyen érdekes, hogy ezt maga a szerző sem cáfolja.

 5. 37 yoyo
  yoyo
  2016. február 05., péntek 11:58
  Az értéktelen jelzőt nem használtam.
  Viszont az érdektelent teljesen megfelelőnek gondolom.

  Senkit a világon nem érdekel, hogy ez az ember ott lesz.
  Mutass majd nekem valamilyen külföldi újságcímlapot azzal, hogy "Lázás János a bécsi operabál vendége"!

  ez nettó protokoll, van egy lista, rajta az a kör, ahonnan valakit meg kell hívni. Burundi kulturális nagykövetét, az ensz időjárásügyi szakbizottságának egy tagját, az uniós országok kormányainak 1-1 tagját, mittudomén.

  ráadásul szerintem aligha személyesen őt hívták meg, mehetett volna elsimon, rogán vagy pintér sándor is.

  de nem akarlak bántani, tudom, neked fontos a tudat, hogy a lelkednek oly kedves embert meleg barátsággal várják a vasfüggönyön túl.
 6. 36 grrr
  grrr
  2016. február 05., péntek 11:39
  Hát azért én ezt a meghívást nem nevezném értéktelennek. Nemcsak a bálról van szó hanem a tárgyalópartnerekről - rajtuk van a hangsúly.

  De azért a bál se kutya.

  Jelzi azt a barátságos légkört amit jelezni akartak vele.

  A báli meghívó nem a hátsó sufniba való invitálást jelent.
 7. 35 yoyo
  yoyo
  2016. február 05., péntek 10:18
  Lázár mennybe menesztését kéretik egy kicsit visszavenni.
  Nehogy már akkora jelentőséget tulajdonítsunk annak, hogy meghívták egy procc rendezvényre!
  Mintha legalábbis a béke nobel-díjat kapta volna meg...
 8. 34 grrr
  grrr
  2016. február 05., péntek 09:10
  Én lennék a miniszterelnök.....?

  Cyrano, maga udvarol!

  Mi lesz ha ezt a Gyurcsány megneszeli?!
 9. 33 Cyrano
  Cyrano
  2016. február 05., péntek 08:47
  Tudja grrr, nekem maga az "átlagpolgár" - nem tud semmit - nem tájékozódik semmiről - de véleménye mindenről van.
  Az ország a magafélék miatt tart itt.
 10. 32 grrr
  grrr
  2016. február 05., péntek 08:26
  Nyugalom, Cyrano.

  Érje be azzal ma reggel, hogy jobban tudja mit akar és mit gondol Cameron mint maga Cameron,

  Egy Gyurcsilin csiszolt elme számára az ilyesmi könnyen megy.

Komment írásához vagy regisztrálj