Fegyverbe, fegyverbe! – Simicskó István békében is kivezényelné az utcákra a felduzzasztott hadsereget

  • narancs.hu
  • 2016. január 2.

Villámnarancs

Érettségi utáni önkéntesekre számít, növelné a tartalékos állományt, és tovább szélesítené a „katonasuli-programot” a hadminiszter. Ötpárti egyeztetés lesz a nekibuzdulásából.

Magyarország honvédelmi minisztere a távirati irodának nyilatkozva vizionált 21. századi Spártát Magyarországra.

Egyebek mellett „a tárcavezető szerint azt is át kell tekinteni, az alaptörvény különleges jogrendre vonatkozó része kellő mozgásteret és lehetőséget ad-e arra, hogy a biztonságot növelni tudják. Úgy véli, érdemes elgondolkodni azon, hogy a terrorveszély elhárításában milyen keretek között segíthet a Magyar Honvédség, s milyen jogszabály-módosítások szükségesek, amelyek feljogosítják a katonákat a terrorhelyzet kezelésére békeidőszakban is” – idézi a Népszabadság az MTI-interjút.

A képen elrejtettük Simicskót is

Melyik a szakértő Simicskó?

Fotó: www.honvedelem.hu

Ezek az egyebek meg a következők lennének:

A „katonasuli-program” kiszélesítése, ti. minél több iskolában tanítsanak katonai ismereteket. (Kedves lakótársak, találkozunk a légóoktatáson. Üdvözlettel: a lakóbizalmi.)

A küzdősportok szövetségei (vívószövetség, karateszövetség, lövészklubok stb.) is szálljanak be a fiatalság hadrafogásába.

A tartalékos állomány újraszervezése történjék területi alapon, járási és megyei alakulatok felállításával.

Kapjanak plusz kreditpontokat az egyetemi felvételhez, akik az érettségi után önkéntes katonai kiképzésen vesznek részt.

És még egy csomó hasonló dolgot lát elengedhetetlennek az első számú magyar hadvezető.

Nekünk ez az érettségi utáni kiképzés tetszik nagyon. Ha még maradnak egy darabig, a kötelező sorkatonai szolgálatot is visszahozzák. S az is biztos, hogy nem a dolog anyagi vonzata tartja vissza őket ettől, csakis kampányokok.

Figyelmébe ajánljuk