Ha Farkas Flóriánnak igaza van, akkor a magyar cigányságnak annyi

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 27., 06:45
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

És ez az ember még miniszterelnöki biztos lehet.

Megújította választási szövetségét a Fidesz és a Farkas Flórián által vezetett Lungo Drom. A kormánypárt részéről Kövér László pártelnök írta alá az együttműködést rögzítő dokumentumot.

Vidd a lóvét, Lóri!

Vidd a lóvét, Lóri!

Fotó: MTI

A régi-új szövetség megkötése után – az MTI tudósítása szerint – Farkas Flórián, aki a roma felzárkóztatásért is felelős miniszterelnöki biztos és országgyűlési képviselő, úgy fogalmazott, a Fidesz és a Lungo Drom együttműködése az egyetlen garancia a cigányság felzárkózásának folytatására. Ha ez tényleg így van, a hazai cigányság kezdhet rettegni, ugyanis az ő felzárkóztatásukra eddig pont annyi pénz jutott, amennyit nem talicskáztak ki maguknak Farkas Flóriánék.

Korábbi interjúnkból kiderül, hogy mit is jelent a Fidesz és Farkas Flórián szövetsége a cigányság számára.

Most már inkább a Jobbik, mint a Fidesz – Lakatos Oszkár kisebbségi képviselő Farkas Flóriánék botrányairól

Farkas Flórián miniszterelnöki biztos és az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) botrányos pénzszórásáról beszélt a Magyar Narancsnak a Lungo Drom Heves megyei elnöke. Részlet legfrissebb lapszámunkból. Magyar Narancs: Farkas Flórián árthat a Fidesz népszerűségének a romák körében? Lakatos Oszkár: Igen. A magyar kormány vezetői homokba dughatják a fejüket, és gondolhatják, hogy eltussolhatják az ügyet, de ezt rosszul teszik.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 27., 06:45
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  Cheyenne
  2017. május 27., szombat 17:24
  @Cyrano

  Qrvára egyetértek! Iskolák, gimnáziumok, kollégiumok. Ebbe kellett volna tenni a zsozsót. És oda építeni, átalakítani meglévő iskolákat, cigány sulikká. Hagyjuk már az iskolai integráció erőltetését! A magyar társadalom, de a cigány se, alkalmatlan erre. Ezt tudjuk. Akkor had tanuljanak cigány nemzetiségi iskolákban egyik tantárgy a beás vagy más cigány nyelv legyen. Így elkerülhetők lennének a frusztrációk. Legyen színjátszó kosár kézi focicsapatuk. Saját kórus, tánccsoport stb. És az egyetemen mehet már az integráció. Ezt legalább 2 generáción keresztül kéne nyomni. Utána csökkenne a kulturális szakadék. De ettől maszop-szadeszék is qrva távol voltak. Erre kellett volna a milliárdokat költeni. Nem roma kulturális központra meg a sok kirakat faszakodásra..
 2. 7
  Kovacs
  2017. május 27., szombat 15:34
  Rezümé:
  "Ha Farkas Flóriánnak igaza van, akkor a magyar cigányságnak annyi"
  Ha Orbán Viktornak igaza van, akkor a magyar ... (ennekannakamannak)...annyi.

 3. 6
  Cyrano
  2017. május 27., szombat 12:36
  Cheyenne: a szoclibek idején volt egy iskolai felzárkóztató program (nevezhetjük pozitív diszkriminációbak) működött. Nem is rosszul. És a változásokhoz az út mindig a tanuláson át vezet, szerintem.
 4. 5
  Cheyenne
  2017. május 27., szombat 10:37
  @nworse

  Na, az input duma ugyanez most is, amit te mondasz a cigányokkal kapcsolatban: azaz most is mennyi pénz megy felzárkóztatásukra, blabla, micsoda előrelépések történtek.
  A nagy büdös francokat: az output semmi. Nem volt, most pláne nincs előrelépés. Hátralépés van. A pénzek akkor is, most is elfolytak.
  Szociólógiailag a szegregációjuk nem csökkent, a középfokú és felsőfokú oktatásba történő integrációjuk egy nagy kudarc volt, ma pedig tragédia.
  Azt hogy Fodor Dumber Gáborék milyen sikerként adták elő magukat, meg felejtsük el. Roma Kulturális Központ? Ez volr a legfontosabb? Ahogy a belvárosi, filcpapucsban settenkedő szalonliberáliaok elképzelték. A borsodi romák is biztos erre vágytak.. Fasza.
 5. 4
  tirpák
  2017. május 27., szombat 10:14
  Tudják a cigányok, hogy ez a figura mennyiért adta el őket?
 6. 3
  rworse
  2017. május 27., szombat 10:02
  Cheyenne

  A szoclibek idején nem csak az volt, hogy más kör költötte el a pénzt, hanem az is volt, hogy a romákra szánt pénzt jellemzően a romákra költötték - jellemzően a romák is. Amikor pedig (a mostaninál nagyságrenddel kisebb mértékben) korrupciógyanú volt, jellemzően kinyomozták, jellemzően nem elsikálták. A kormányzat jellemzően együttműködni igyekezett a romaság képviselőivel, nem csak felhasználni őket. Jellemzően a romák problémáinak megoldása volt a cél, nem a rabszolgasorban tartásuk - lásd, manapság, ha Tóta W. közmunkát emleget Orsós Róbert riporteri és általános tehetsége kapcsán, az eleve cigányozás ódiumát vonja a fejére, hiszen "tuggyukkik" a közmunkások...
  Alapvető különbségek.
 7. 2
  Világos
  2017. május 27., szombat 09:45
  Ha igy kell felzárkózni ? tudtuk eddig is csak még sokan nem buktak le ugyanis
  azok érvényesülnek akik lopnak és a részesedést leadják. Naná, hogy ujra kötnek
  szerződést. Farkasból még akár miniszter is lehet. Bérett.
  Na Magyarok ! Szavazzatok a jövőre.
 8. 1
  Cheyenne
  2017. május 27., szombat 07:37
  A magyar cigányságnak már rég annyi. Kormányoktól, elköltött milliárdoktól függetlenül, rendszerváltás utáni permanens lecsúszása, kiszolgáltatottsága, versenyképtelensége állandó. A szocialista-liberális kormányok semmivel sem működtek jobban ennél a bagázsnál. Impotenciájuk abban különbözik, különbözött, hogy más kör kapta, költötte el a pénzt. Mindkét esetben a cigányok le vannak voltak szarva. Ebben nagykoalíció van. Meg a képmutatásban..

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk