Hazudnak este, cáfolják reggel – Hende Csaba kalandja a Hír Tv-vel

  • narancs.hu
  • 2014. március 17.

Villámnarancs

Igazi csemegével szolgált tegnap este a Hír Tv, vádat emelt az ügyészség Vadai Ágnes ellen. Az adás szerkesztője Hende Csaba honvédelmi minisztert idézte, aki egy kampányrendezvényen kotyogta ki a hírt.

Ami nem igaz.

Asszem a lélek tükre

Asszem, a lélek tükre

Fotó: MTI

Ma reggel ugyanis az ügyészség cáfolta, hogy Vadai ellen vádat emeltek volna, de azt is, hogy Hende Vadait jelentette fel. Az ügyészség közleménye szerint „azért sem emelhettek vádat a DK politikusa ellen, mert nem kérték mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűlésben. A Központi Nyomozó Főügyészségen Hende Csaba honvédelmi miniszter feljelentése alapján folyik a nyomozás, de egyelőre ismeretlen tettes ellen” – mondta Nagy Andrea szóvivő.

Hende egyelőre nem reagált, mindenesetre elég kínos, hogy honvédelmi miniszter létére olyannal áll elő, amiről pár órán belül kiderül, hogy hazugság. Igen ám, de az is lehet, hogy nem is mondott ilyet. A Hír Tv tudósításában ugyanis csak a műsorvezető említi, hogy vádat emeltek Vadai ellen, pedig bemutattak egy felvételt is az ominózus kampányrendezvényről. Itt azonban Hende nem beszél vádemelésről.

Most akkor Hende hazudott, vagy a Hír Tv szerkesztője próbálkozott egy újabb piti manipulációval? Végeredményben teljesen mindegy, mert bárki volt is, csak egyvalami biztos: az, hogy nem fog bocsánatot kérni Vadai Ágnestől.

Figyelmébe ajánljuk