Hülyeség a Love and Peace jegyében – Bencsik, Bayer és Széles valójában hippik!

  • 2014. szeptember 14.

Villámnarancs

Volt rá négy évünk, hogy megszokjuk, a magyar könnyűzenész (színész, író, parkett-táncos stb.), ha pénzt akar keresni, akkor a kormánypárt kegyeit keresi. Az érintettek közül a többség nem túl kreatív Fidesz-propagandával, erdélyezéssel és egyéb magyarkodással próbál a húsosfazék közelébe kerülni, és a kenyéradóhoz hasonlóan eszébe sem jut magyarázkodni. Inkább saját nagyságuk tudatában természetesnek veszik, hogy ez jár nekik.

Nyilván ezért is oly üde színfolt Yorgosz Tzortzoglou nyilatkozata, aki – miután rajongói egy része felháborodott azon, hogy zenekara, a Balkán Fanatik a békemenettel haknizott – képes volt olyat szólni a Heti Szabad Népnek, hogy: „Békemenetre kaptunk felkérést, és régi hippiként elfogadtuk ezt a »peace and love« jegyében.”

Mi jöhet ezután?

false

Hiszen e derék hippi később azt is mondja, hogy „a butaság egyébként szerintem nem magánügy” – ő csak tudja! –, de gyorsan hozzáteszi azt is, hogy „ideje felébreszteni az embereket: ne gyűlölködjünk”. Yeah, peace, testvér!

S ha tényleg így érez, akkor szervezze meg gyorsan, hogy a Balkán Fanatik Bayerrel, Szélessel és Bencsikkel (feat: Wittner Mária) együtt, füvet szíva, vállig érő hajjal, virággal a szájuk sarkában, a Kossuth téren előadja a Give Peace A Chance-ot. Az lenne csak az igazi békemenet, Balog miniszter is biztosan hozzájuk vágna pár millát a saját keretéből.

Figyelmébe ajánljuk