Ingyenvillany, söralátét, zárjuk-e ketrecbe őket: újra itt a nemzeti konzultáció

  • narancs.hu
  • 2017. február 16.

Villámnarancs

Csak győzzük kifizetni.

A visegrádi Fidesz–KDNP zárt frakcióülésén nemzeti konzultáció indítása is felmerült abban az öt témában, amelyről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt az évértékelőjében – írja a Magyar Idők.

A lap szerint a rezsicsökkentés megvédése, az adópolitika, a munkahelyteremtő támogatások nemzeti hatáskörben tartása, az egyes hazai civil szervezeteken keresztüli átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérletek, illetve a migránsok őrizetben tartása lenne a téma.

false

Noha a rajongótáboron kívül általában senki nem szokott részt venni e műbalhéban, Orbánékat ez bizonyosan nem zavarja. Úgyis csak azok a válaszok jutnak el hozzájuk, amik őket igazolják, s utána van mit lobogtatni, hogy lám-lám, ezt az „emberek” vagy ha úgy tetszik, a „magyarok” akarják.

Mivel Orbán Viktorral kizárólag erre kijelölt mikrofonállványok konzultálhatnak, fellépéseit pedig csak válogatott közönség tekintheti meg, azt elképzelni sem tudjuk, mi lenne, ha egyszer személyesen kiállna „a nép elé”. De még azt sem, hogy egyszer egy olyan nemzeti konzultációt indítanának, amelyben az lenne a kérdés: Ön is igényli a nemzeti konzultációt?

Figyelmébe ajánljuk