Kósa Lajos nem szégyelli magát, már az embercsempészekhez hasonlítja a jogvédőket

  • narancs.hu
  • 2017. március 26.

Villámnarancs

Újabb fokozatba kapcsolt a fideszes civilgyűlölet.

„A Fidesz-frakció arra kérte a kormányt, hogy nyújtson be fellebbezést az Emberi Jogok Európai Bíróságának múlt heti ítélete ellen, amellyel elmarasztalta Magyarországot két bangladesi menekült kérelmének elutasítása miatt, és ragadjon meg minden jogi eszközt a döntés érvénytelenítéséért” – mondta ma a rádióban Kósa Lajos, mintha Strasbourgban is az lenne az ábra, hogy Orbán letelefonál, oszt’ jónapot.

false

 

Fotó: MTI/Czeglédy Zsolt

Azt persze még Kósáról sem feltételeznénk, hogy ennyire naiv vagy hülye volna, már csak azért sem, mert nyilatkozatának folytatásából elég világosan kiderül, valójában nem a strasbourgi meszeléssel van itt baj, sokkal inkább azzal, hogy

a nonstop sorosozás ellenére sem sikerült

még mindig kellő gyűlöletet ébreszteni a civil szervezetekkel szemben.

Úgyhogy Kósa most már azzal jön, hogy szó sincs itt jogok védelméről, valójában mocskos üzlet ez az egész. „A Helsinki Bizottság két olyan embert védett Strasbourgban, akikről nem tudjuk, hol vannak. A nekik megítélt

mintegy 2,7 millió forintos perköltséget

és ügyvédi díjat a Helsinki Bizottságnak lehet utalni. Ez jól jön nekik, feltalálták a migránsbizniszt. Ez egy 45 milliárd forintos piac, melyből jó szeletet lehet hasítani. A migránsbizniszből nemcsak az embercsempészek élnek kitűnően” – mondta, sőt hozzátette azt is, hogy szerinte ez felháborító.

Nem lennénk meglepve, ha már holnaptól hasonló hangnemű cikkekkel lenne tele a kormánysajtó, de addig is ízlelgessük csak az új varázsigét: migránsbiznisz.

Figyelmébe ajánljuk