Kósa Lajos szerint a Nobel-díjasok és a német köztársasági elnök ugyanolyan megtévesztett hülyék, mint az Izaura szabadulásáért tüntetők

  • narancs.hu
  • 2017. április 4.

Villámnarancs

Aki a kormányt támadja, az agyalágyult, kész. Örüljenek, hogy szabadlábon védekezhetnek.

Kósa Lajos sajtótájékoztatóján – a részleteket lásd itt – a 444 arra volt kíváncsi, hogy miközben a kormány azt állítja, ez a törvény nem a CEU ellehetetlenítésére irányul, mégis, világszerte Nobel-díjasok tucatjai, kutatószervezetek százai vagy a német köztársasági elnök is tiltakozott ellene.

Mit válaszolt erre a Fidesz frakcióvezetője?

„Kósa Lajos azzal vágott vissza, hogy amikor Magyarországon tömegek követelték, hogy szabadítsák ki Izaurát, akkor is azt gondolta, hogy ezek az emberek tévedésben vannak. A párhuzamot nem teljesen kibontva Kósa azzal folytatta, megkockáztatja, hogy Nobel-díjasok is tévedhetnek, a történelem számos példát mutatott már erre.”

A valósághoz való viszonyról annyit, hogy természetesen soha nem „követelték tömegek” a Rabszolgasors című szappanopera hősnőjének felszabadítását. Ez egy városi legenda, aminek legfeljebb annyi alapja van, hogy néhány gyári dolgozó összedobott egyszer egy kis pénzt, de még ez se biztos.

De persze értjük az üzenetet: a világ vezető kutatói és legnagyobb egyetemei, az USA kormánya, a német elnök, a Magyar Tudományos Akadémia és a tiltakozók tízezrei mind olyan agyalágyult hülyék, mint a soha nem létezett rabszolga kiszabadítását követelő magyarok.

Megy Kósa Lajos az autópályán, mindenki szembejön, és megvetően mérik végig az arcukba üvöltöző frakcióvezetőt.

Figyelmébe ajánljuk