Kövér László II. Rákóczi Ferencet is belekeverte a Brüsszel elleni ostoba hadjáratukba

  • narancs.hu
  • 2017. március 27.

Villámnarancs

Lényegében már a fejedelem is Brüsszelt akarta megállítani.

Kövér László, a nemzet mindig mérges embere vasárnap Borsiban járt, ahol a 341 éve született II. Rákóczi Ferencre emlékeztek. A házelnök mondott mindenféle szépet, az MTI tudósítása szerint ráadásul részletesen ismertette a fejedelem életútját”, bár azt nem tudni, kitiltotta-e azokat, akik nem figyeltek eléggé az önjelölt töritanárra.

Kövér szerint a vezérlő fejedelem jelmondata mindannyiunkat kötelez, és mindannyiunknak erőt ad, arra kötelez bennünket, mai magyarokat, hogy olyan államot építsünk, amely szolgálja, és nem kiszolgáltatja a magyar nemzetet, olyan államot, amely a nemzetközi együttműködésekben érvényesíteni tudja a magyar önérdeket, amely erősíti a Kárpát-medencei magyarság nemzeti összetartozását és társadalmi igazságérzetét; egy olyan államot, amely védi Magyarország és Európa keresztény szellemi gyökereit és értékeit, mint fennmaradásunk alapjait”.

false

 

Fotó: MTI/Vajda János

Ez mondta Kövér, aki ennyi erővel nyugodtan mondhatta volna azt, hogy a szabadságharc vezetője is Brüsszel ellen ment, és már akkor is támogatta a leendő Orbán Viktor harcát. Ami mégis érdekes ebben az érvelésben, hogy Kövér arról beszél: olyan államot kell építeni, amely nem szolgáltatja ki a nemzetet. Vajon ez egy rejtett üzenet Orbánnak, hogy talán mégsem kellene annyira benyalni Putyinnak? Persze, lehet, hogy ez is simán egy újabb brüsszelezés volt csak.

Leadkép: MTI/Vajda János

Figyelmébe ajánljuk