Lehet, hogy mégis Soros György fog holnap Majtényi helyett beszélni a Parlamentben?

  • narancs.hu
  • 2017. március 12.

Villámnarancs

A Fidesz nem hagy föl háttérhatalmi spekulációival.

Most épp Hidvéghi Balázsra, a Fidesz kommunikációs igazgatójára került a sor, hogy sorosozzon egy jóízűt.

Mai sajtótájékoztatóján a politikus egész egyszerűen Majtényi Lászlót Soros György államfőjelöltjének nevezte. Kósa Lajos már születésekor halhatatlan produkciója után ehhez nyilván nagy bátorságra volt szükség.

Hidvéghi így fogalmazott: „idegen hatalmi érdekek szolgálatáról beszélhetünk”, így a jelölt méltatlan arra, hogy a magyar nemzet államfője legyen.

Hidvéghi hozzáfűzte még, hogy szerinte szégyenteljes, hogy a baloldali pártok beálltak Majtényi László mögé – ahelyett, hogy olyan jelöltet állítottak volna, aki a magyar érdekeket szolgálja. Úgy vélte, jobb lett volna, ha Majtényi László tisztázza, hogy honnan kapott pénzt, ezért cserébe milyen elvárásokat fogalmaztak meg vele szemben, és milyen érdekeket képvisel – derül ki az MTI tudósításából.

Az Országgyűlés hétfőn választja meg Magyarország következő köztársasági elnökét

öt évre. Az első forduló akkor lesz eredményes, ha az egyik jelölt kétharmados támogatást szerez. Eredménytelenség esetén üstöllést második szavazást tartanak, amelynek végén az a jelölt válik államfővé, aki – a voksok számától függetlenül – a legtöbb szavazatot kapta. Így persze könnyű.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?