Megint beszólt Tőkés László

  • narancs.hu
  • 2014. május 29.

Villámnarancs

Tőkés László azt üzente, dehogy üzente, inkább csak odaköpte.

A Fidesz sztárpüspöke, miután gratulált az RMDSZ román választási sikeréhez, hogy két képviselőt juttattak az Európai Parlamentbe, sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy – idézzük – „a szűkkeblű pártpolitikai megfontolások miatt Erdélyben nem jött létre az összmagyar lista, így harmadszorra már nem tudtuk hozni az eddigi két EP-választáson elért kilencszázalékos magyar eredményt. A számok tükrében jól látszik, hogy a néppárti szavazatokkal, illetve az összpárti indulásból fakadó szavazókedvi plusszal most is meglett volna a három erdélyi magyar képviselő – apropó, következésképpen: eggyel kevesebb román!”

Vajon elgondolkodott a püspök úr azon, hogy pont ő, illetve budapesti gazdái voltak azok, akik mindent megtettek, hogy az eddigi két EP-választáson elért kilencszázalékos magyar eredmény ne jöhessen létre, és pont ő, illetve budapesti gazdái voltak azok, akik pár éve minden követ megmozgattak, hogy az RMDSZ nemhogy kettő, de lehetőleg egy képviselőt se küldhessen sehová. Ne feledjük: Tőkés 2011-ben az RMDSZ-t olyan pártnak nevezte, amely „az erdélyi magyarság érdekeit a bukaresti kormányzati politikai érdekek alá rendeli”.

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.