Miért nem árulja el Bajnai, hogy miből él? Orbán bezzeg nem titkolja! – Vajon melyiküké a hamis vagyonnyilatkozat?

  • narancs.hu
  • 2015. január 31.

Villámnarancs

Sajtótájékoztatót tartott Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője – a probléma sürgősen megoldásra vár, nem lehetett vele megvárni a hétfőt.

„Tegnap nyilvánosságra hozta a sajtó, hogy Bajnai Gordon hamis vagyonnyilatkozatot nyújtott be, a politikus sem képviselői vagyonnyilatkozatában, sem pedig záró vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel, hogy mekkora összegből és pontosan miből él” – háborodott fel a szóvivő, majd feltett egy sor kérdést: Miért nem árulja el Bajnai Gordon, hogy miből él? Miért titkolózik? Vajon milyen pénzügyi forrásai vannak, amit nem mer a nyilvánosság elé tárni? Honnan kaphat olyan pénzeket, amit fél bevallani?

Nem térnénk ki arra, hogy a fideszesek csőrét miért csak Bajnai vagyonbevallása piszkálja, és például Habony Árpád esetében miért nem teszik föl ugyanezeket a kérdéseket? Mert ő nem közszereplő? És a főnök? Akinek Habony baráti alapon tanácsokat ad? Na, ott meg végképp minden oké. Nézzék csak meg Orbán Viktor szinte ropogós vagyonnyilatkozatát, amiről ezt írja az Origo: „Felcsúti és XII. kerületi ingatlan, 930 ezer forintos, feleségével közös megtakarítás – amely tavaly óta vagy négyszázezer forinttal csappant meg –, valamint egy öt és fél milliós követelés az »Út a győzelemhez« című könyvből, és már a végéhez is értünk Orbán Viktor miniszterelnök vagyonnyilatkozatának.”

Ez a tiszta beszéd, itt aztán nincsenek fehér foltok, a napnál is világosabb, hogy Orbán Viktor mekkora összegből és pontosan miből él.

Figyelmébe ajánljuk