Ráhel csak vonakodva ment bele…

  • 2015. január 31.

Villámnarancs

…tudniillik az operaház királyi páholyába. És ezt pont a legilletékesebbtől tudjuk meg, a nevezett intézmény vezetőjétől, Ókovács Szilvesztertől. Aki még pezsgőt is szervírozott a magas vendégnek és iskolai osztálytársainak. Magyarország: banánkirályság.

Ókovács Szilveszter, az operaház főigazgatója a rádiónak azt mondta, mivel másutt már nem volt elég hely, ezért ő maga javasolta a miniszterelnök lányának, hogy használják a királyi páholyt, aki mindezt csak vonakodva fogadta el – írja Ráhel csak vonakodva fogadta el a királyi páholyt c. cikkében a Népszabadság.

Oh, áldja meg a magyarok jó istene, ha csak a kakasülőn lett volna hely, akkor ott pezsgőznek a jövő nagy vendéglátósai. Ez csak természetes!

Van Eddie Murphynek épp még a fénykorából egy filmje, az Amerikába jöttem. Nos, abban valami leopárdbőrbe öltözött egzotikus trónörököst alakít, épp a megfelelő átéléssel, s a rá annyira jellemző – kicsit tagadhatatlanul alpári – humorral. Valahogy ez jut eszünkbe a magyar miniszterelnök leányának osztálykirándulásáról. Orbán Ráhel idehozta kőgazdag, ugyancsak ezermilliós tandíjat fizető osztálytársait, kábé azzal, hogy lehet, hogy ti még nálam is gazdagabbak vagytok, de vajon kinek nyitják a szeme rebbenésére fővárosa operaházának királyi páholyát? Na, ugye!

És akkor innentől beszélhetünk arról, hogy szegény talpig magánember leányt a gonoszok – kizárólag édesapja áldozatos tevékenységét ellehetetlenítendő – bántják. Nem erről van szó, jóval kevesebbről. Voltaképpen egész pimf ügy ez.

Elszaladt kicsit a ló, annyi az egész. Jó, akkor nagyon – végül is ugyanaz a tempó.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?