Nyakunkon Putyin, és jaj, Kőbánya nem akar magának Moszkva teret

  • narancs.hu
  • 2015. február 9.

Villámnarancs

Míg az ország pénteken Simicska Lajos tombolásán szörnyülködött, Baló György és Tarlós István kedélyesen fraternizált az RTL II-n. Meg is lett az eredménye.

A televíziós disputa (ah, a véres szájú, Fidesz-faló RTL-en) olyan bensőségessé melegedett a műsoridő előrehaladtával, hogy Tarlós még azt is elárulta a szavain csüngő tévésnek, hogy hol lesz az új Moszkva tér. Hát, Kőbányán, az Óhegy park helyén. De szép is lesz.

Ül benn a barátságtalannak távolról sem mondható tévében a főpolgármester, kinn ugyan kicsinyt forr az országhelyzet, de lazán benyögi, hogy mi lesz Pesten. Moszkva tér. Vagy park.

Ami ezután történt, az több mint beszédes. Sietve riadót fújt a – még szép: masszívan fideszes – kőbányai önkormányzat, s 14:0 arányba arra jutottak, hogy nem kérnek a Moszkva térből, köszönik – úgy tűnik, hogy sem az Óhegy park helyén, sem máshol. Tarlós dugja fel magának (vagy persze nekik, mert megteheti).

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.