Orbán Viktor azt várja a stadionépítésektől, hogy jobban szeressük a hazánkat

  • narancs.hu
  • 2018. június 14.

Villámnarancs

A szeretet a VIP-páholyokból indul.

A kormányfő adta át csütörtökön a Tokaji Vízitúra Központot, ahol kiderült, szerinte mi célt szolgálnak a turisztikai és sportfejlesztések. Mint közölte: a sport- és szabadidőközpont is egy olyan program része, amely természetes módon teszi megélhetővé a hazaszeretetet, és azokat az embereket is a nemzeti közösség részévé teszi, akik nem érezték magukat oda tartozónak. Végre azt is megtudtuk, hogy a mindennapi hazaszeretet az, amikor „hazánk bevon bennünket a saját bűvkörébe”.

Hajóra szállt, de őt rögtön hagyták kikötni

Hajóra szállt, de őt rögtön hagyták kikötni

Fotó: MTI

Orbán közölte: a kormány célja, hogy 2030-ra Európa egyik legegészségesebben élő nemzete legyen a magyar. A miniszterelnök úgy látja: miközben tiszteljük az élsportolóinkat, a kontinens egyik legkevesebbet sportoló nemzetei közé tartozunk, így a sport- és szabadidős tevékenységek a jövő évi büdzsében is kiemelt támogatást kapnak – közölte.

A kormányfő jól látja: sokkal jobb lenne, ha többen és többet sportolnának. Ehhez érdemes lenne például olyan uszodákat építeni, amelyeket nem csupán egy világeseményre nyitnak meg, hanem az átlagemberek is élvezhetik, netán a gomba módra szaporodó stadionok helyett olyan közösségi szabadidős helyekre szánnák a súlyos tízmilliárdokat, ahol egyre több és több embernek lesz kedve mozogni. A felcsúti, a paksi, a debreceni, a székesfehérvári, a kisvárdai, a szombathelyi – hogy csak néhányat említsünk – stadion nem biztos, hogy ilyen hely.

A szeged–csanádi püspök azt mondja, ők az embereknek szereznek örömet azzal, hogy állami pénzből stadiont építenek

Lesz miért imádkozni, élvonalbeli meccseket akarnak Kiss-Rigó Lászlóék Szegeden. Mintegy húszmilliárd forint állami támogatást kapott a Szeged–Csanádi Egyházmegye, hogy Szegeden egyebek közt ifjúsági parkot, kollégiumot építsenek, beindítsanak egy két tannyelvű iskolát és egy zeneművészeti szakgimnáziumot, illetve felhúzzanak egy új stadiont.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?