A szeged–csanádi püspök azt mondja, ők az embereknek szereznek örömet azzal, hogy állami pénzből stadiont építenek

  • narancs.hu
  • 2018. május 26.

Sport

Lesz miért imádkozni, élvonalbeli meccseket akarnak Kiss-Rigó Lászlóék Szegeden.

Mintegy húszmilliárd forint állami támogatást kapott a Szeged–Csanádi Egyházmegye, hogy Szegeden egyebek közt ifjúsági parkot, kollégiumot építsenek, beindítsanak egy két tannyelvű iskolát és egy zeneművészeti szakgimnáziumot, illetve felhúzzanak egy új stadiont. A stadionra közel tízmilliárdot költenek, a létesítményt már építik, és természetesen a kormányközeli nagyvállalkozó, Garancsi István egyik cége lett a fő kivitelező, és neki kell a kápolnát is kialakítani a 8 ezer fősre tervezett arénába.

Hogy mi szükség van egy újabb állami pénzből megépített stadionra, és azt miért egy egyházmegye kapja, annak minden részletét minden bizonnyal csak Orbán Viktor és a szeged–csanádi püspök tudja. Kiss-Rigó László a HírTv-nek pénteken egészen furcsa megközelítésből próbálta elmagyarázni a stadionépítés létjogosultságát:

„Mi, ugye, elsősorban nem anyagiakkal próbálunk eredményt elérni, tehát egy kicsit nehezebb helyzetben vagyunk, mint sokan mások, de nyilván mindent megteszünk azért, hogy egyrészt Szegednek örömet szerezzünk azzal, hogy esetleg első osztályban játszik a csapat. Másrészt amiért ezt a csapatot működtetjük, a felnőtt csapatot, az akadémisták, a fiatalok lássanak egy pozitív utat előre, és ezen végig tudjanak menni.”

Először kiemelnénk ezt a megjegyzést: „elsősorban nem anyagiakkal próbálunk eredményt elérni” – mondja ezt Kiss-Rigó László akkor, amikor tízmilliárdból építenek stadiont. De az is szívmelengető, amikor azt mondja, hogy mindezzel Szegednek szereznek majd örömet, főleg, ha majd az első osztályban játszanak.

Azért az örömszerzés más módját is választhatnák az egyházmegyénél, különösen úgy, hogy a csapatuk, amelynek épül a stadion, néhány fordulóval a vége előtt kieső helyen áll a második ligában.

false

 

Fotó: szeged-csanad.hu

Figyelmébe ajánljuk