Orbán Viktor csak be akart nyalni Kazahsztánnak, de adott egy jó ötletet

  • narancs.hu
  • 2015. április 1.

Villámnarancs

A népes delegáció és Mészáros Lőrincné élén Kazahsztánban tarháló magyar miniszterelnök, Orbán Viktor száján kicsúszott valami – már a nyelvén kívül.

Az Index idézi a kazah hírügynökséget, akik nyilván repesnek az örömtől, mert az Európai Unióból ilyen nagy hévvel még senki nem igyekezett nyalni nekik. Ilyet szólt Orbán:

false

 

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda-Kobza Miklós

„Nagy örömmel utazunk Kazahsztánba. Az Európai Unióban politikai értelemben egyenrangú partnerként kezelnek minket, de az eredetünk szerint ott mi idegenek vagyunk. Amikor Brüsszelbe utazunk, nincsenek ott rokonaink. Viszont amikor Kazahsztánba jövünk, itt rokonokat találunk. Eléggé furcsa érzés, hogy az embernek keletre kell utaznia, hogy otthon érezze magát.”

Erre aztán tényleg mit lehet mondani mást, mint azt, hogy rendben van. Ha így érzel, öcsém, tán az lenne a legjobb, ha ott is maradnál végleg a kölcsönrepülőd összes haveri utasával együtt. Aztán majd meglátjuk, mire mentek egy igazán illiberális államban.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?