Sikerül-e két tehenet megfejni Mészáros Lőrinc nélkül ma Magyarországon?

  • narancs.hu
  • 2015. augusztus 13.

Villámnarancs

Van két tehenem, dögöljön meg a szomszédé is, illetve Ady Endre, lehetőleg máma még – ilyen és hasonló mondatokat vár a hvg.hu. Külön hálásak, ha Mészáros Lőrinc kimarad a buliból.

Világhálón terjedő nemzetkarakterológiai viccelődésre hívja fel a figyelmet a hvg.hu. A dolog lényege, hogy azt a mondatot kell folytatni, hogy „Van két tehenem…”. S a folytatásból valami viccesnek, ugyanakkor jellemzőnek kell kirajzolódni egy-egy nemzet döntő tulajdonságainak cégvilági leképeződése tárgyában. A lap felajánl 11 lehetőséget, hogy beküldői megalkossák a mindennél jobbat, a ránk, magyarokra vonatkozót.

Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc

Fotó: MTI/Mathé Zoltán

A példák között vannak szellemesek:

A kínai cég

Van két tehenetek. Van 300 alkalmazottatok, akik fejik őket. Kijelentitek, hogy a foglalkoztatottság teljes, a szarvasmarha termelékenysége pedig jó. Letartóztatjátok az újságírót, aki megírja az igazságot.

Nagyon szellemesek:

Az olasz cég

Van két tehenetek, de nem tudjátok, hol vannak. Úgy döntötök, elmentek ebédelni.

Illetve kicsit erőltetettek:

A francia cég

Van két tehenetek. Sztrájkba léptek, zavargásokat robbantotok ki, eltorlaszoljátok az utakat, mert három tehenet akartok.

Első látásra úgy tűnik, a magyar versenyzők jó eséllyel szállhatnak be a nemes küzdelembe. Csakhogy a lap finoman terelgeti pályázóit, amikor azt írja, hogy „Ha a mészároslőrincezésen kívül más is az eszébe jut, külön köszönjük!”.

Nos, így a feladat megoldhatatlan.

Figyelmébe ajánljuk