Simicska a pályán is vesztésben van – Kocsis Máté új oldaláról mutatkozik be

  • narancs.hu
  • 2015. március 6.

Villámnarancs

Új vezetője lesz a Magyar Kézilabda Szövetségnek (MKSZ), ugyanis az eddigi elnök, Vetési Iván nem indul újra az elnöki posztért. Mit gondolnak, kit javasolt? Kocsis Mátét, a drogháború hősét!

Az MKSZ MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül, hogy Vetési családi okok miatt nem pályázik újra posztjáért. Az ilyesmit nyilván nem illik firtatni, de a csillagok jelen állására is érdemes egy pillantást vetni.

Vetési, aki 2011-es kinevezésekor miniszteri biztos, illetve a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnöke volt, biztosan nem az elfutásai vagy a hetesérzékenysége miatt lett elnök, inkább azért, mert – és itt a korábbi elnök, a valóban kézilabda-legendának számító Sinka László szavait idézzük – „a közügyekben és az üzleti életben is jártas” férfiú.

Egy régebbi cikkünket felidézve pedig kiderül, hogy Vetési egyrészt Navracsics Tibor bizalmasa, azonkívül az MKB Veszprém kézilabdacsapatának elnöke volt, vagyis annak a csapatnak az első embere, amely a legkedvesebb Simicska Lajos szívének...

Ezért is meglepő, hogy Vetési leköszönésével Kocsis Mátét javasolja elnöknek... Vagy ez lenne magától értetődő? Abban azért elég biztosak lehetünk, hogy lassan már lámpással sem találunk olyan sportszövetségi elnököt, aki valamit is konyítana az adott sportághoz.

Figyelmébe ajánljuk