Tahósági verseny – a szocialisták sokat tanultak a Fidesztől

  • narancs.hu
  • 2014. június 21.

Villámnarancs

Megkérdeztek néhány MSZP-s képviselőt, mit gondolnak Hunvald György nagy visszatéréséről. Nehéz arroganciában lenyomni a kormánypártok sztárjait, de Gúr Nándornak sikerült.

Az elmúlt négy év online sajtójának talán legjellemzőbb képsora, amikor egy-egy videós stáb megpróbál szóra bírni fideszes képviselőket, mire azok futásnak erednek a parlamenti folyosókon, pofátlanul elhárítják a kérdést, esetleg kioktatják a riportert, legjobb esetben pedig mondanak valami lapos, demagóg választ. Ezekben a videókban nagyon szépen kirajzolódik a kormánypártok hozzáállása a nyilvánossághoz – és igen, a képviselők intellektuális képességeiről is képet alkothatunk. Nehéz ennél látványosabban leleplezni a hazugságot és a gyávaságot.

Sorolhatnánk a jobbnál jobb videókat, de itt csak kettőt említenénk. A hvg.hu tanulságos tréfáját, amikor a Képviselői Irodaház ajtajában a vehemens politikai riporter kérdezte a képviselőket az egészségügyről, a ház előtt pedig egy csinos szőke hölgy érdeklődött arról, hogy kinek szurkoltak a foci Eb-n, hogy bírják a meleget és hova mennek nyaralni. Nem találnák ki, melyikük volt az, akit válaszra sem méltattak, és melyikükkel csevegtek mosolyogva! A másik gyöngyszem a Keretszámok és a liftajtó, Fekete Norbert műalkotása a nol.hu-n. (Lásd még Bolgár György és Fekete Norbert beszélgetését a menekülő képviselőkről mint jelenségről.)

Gúr Nándor

Gúr Nándor

Fotó: MTI

Most Fekete – immár a hvg.hu színeiben – a szocialistákat próbálta szóra bírni, és őket is egy védhetetlennek tűnő helyzettel szembesítette, konkrétan azzal a ténnyel, hogy újra Hunvald György vezeti a VII. kerületi pártszervezetet. Nehéz erre mit mondani, és amit Burány Sándor és Botka László csinál, az legalább érthető – hárítanak, mellébeszélnek. Burány végül elismeri, hogy nehezen kommunikálható ez a döntés. Ellenben Korózs Lajos meg sem áll, és azt bírja mondani, hogy azért nem nyilatkozik, mert őt ez a kérdés nem érdekli. Gúr Nándor azonban mindent visz: elmondja a kérdezőnek, miket kellene kérdeznie, inkább mi mással kellene foglalkoznia, kioktatja a sajtót úgy általában, hogy az miért nem tudósít a kormánypárt botrányairól (mondja ezt, irgalom atyja, ne hagyj el!, a hvg.hu kamerájába), és olyan gátlástalanul beszél mellé, olyan agresszívan esik neki a riporternek, hogy az jó eséllyel parlamenti rekord.

Tulajdonképpen csodálatra méltó, hogy ezek az emberek tényleg ennyire nem tanulnak semmiből.

Figyelmébe ajánljuk