Török Gábor leborul a szélsőjobb előtt

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 30., 17:31
kommentek
16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A politikai elemző szerint a Jobbik annyira csodálatos, hogy a Fidesznek aggódnia kell.

Az ország legnépszerűbb politológusa a Facebookon közzétett gyorselemzésében először meglengeti kalapját, hogy Vona Gábornak sikerült papír nélkül elmondania évadnyitó beszédét. Ezután pedig az egész pártot ez alapján ítéli meg, mintha egy beszéd retorikai fordulatai többet mondanának el egy politikai közösségről, mint annak múltja, jelene, tettei és szövetségesei.

Budaörsi bevonulás

Budaörsi bevonulás

Fotó: MTI

„Ilyen ideológiamentes, centrista, egyországos, hídépítős beszédet legutóbb talán az MDF-től hallottunk” – írja Török arról az előadásról, amelyben az EU vezetői aberrált bűnözőkként jelentek meg, de a magyar politikai ellenfelek jellemzése is az ibizázás, a részegezés, pszichopatológiázás és meztelen csigázás szintjén zajlott.

„Ha valóban ez lesz a Jobbik politikája, akkor nem csupán a szélsőjobboldali, de akár a jobboldali megjelölés is idejétmúlt és alkalmatlan lehet a párt leírására és megértésére” – folytatja, és ezen a ponton már nehéz követni a lelkesült szakembert.

Vona Gábor bejelentette, hogy „valódi nemzeti konzultációt” fognak kezdeményezni. Mit mond erre Török? „A visszafordított nemzeti konzultáció 2010 óta az első olyan ellenzéki akció lehet, amely a politikai siker két előfeltételét teljesítheti: folyamatos napirendi jelenlétet és értelmezhető végeredményt. El is lehet persze rontani, de a Fidesz helyében én azért most egy kicsit aggódnék.”

És ezzel vége is az elemzésnek, minden nagyon szép, Török Gábor mindennel meg van elégedve.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 30., 17:31
kommentek
16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 16 grrr
  grrr
  2016. február 02., kedd 20:19
  Török szimpatikus ember. Jó, nem az a politológus alkat. Azt nem lehet rá mondani, viszont megnyerő egyéniség.. Nem szokott mondani semmit, de azt kedvesen csinálja.
 2. 15 harkonnen
  harkonnen
  2016. február 02., kedd 18:51
  kübli: Török Egyrészrőlmásrészről Gábor nem középen áll, hanem sehol sem. Abból áll a munkássága, hogy hisztérikusan vigyázott egész életében, nehogy egy markáns, ne adj isten eredeti véleményt bárkiről vagy bármiről is megfogalmazzon, ez pedig elég ahhoz, hogy sokan objektivitásnak nézzék a nagy semmit. Ezen kívül gondosan ügyelt rá, hogy sose írjon le olyasmit amitől bármelyik olvasója butábbnak érezhette volna magát nála, ez pedig elég a népszerűséghez.
 3. 14 grrr
  grrr
  2016. február 02., kedd 07:20
  Mármint ha jól értelmezem a 12-est és ő is azt kifogásolja, hogy csak az öröm illetve a félelem szerepelhet a Jobbikkal kacsolatos érzelmi megnyilvánulások között - slussz-passz.
 4. 13 grrr
  grrr
  2016. február 02., kedd 07:02
  A 12-esnek igaza van.

  Nekem is az agyamra mennek a szörnyű leegyszerűsítések.

  Ami pedig nem ritka errefelé.

 5. 12 albu
  albu
  2016. február 01., hétfő 22:22
  Kurva egyszerű amúgy értelmezni Török szavait:
  - aki fél a Jobbiktól, az most retteghet, hogy Török szerint is jó volt a beszéd, az idei ötletek
  - aki nem fél, az most örülhet.
 6. 11 kübli
  kübli
  2016. február 01., hétfő 15:11
  Szövegértésből van még mit tanulnia a cikkírónak. Komolyan, ennél a lapnál kiket alkalmaznak? Ez lenne a liberlista lap? Akkor már megértem, miért is van ott a magyar liberalizmus, ahol. Azaz a helyén. Csúsztatások tömkelege, és ezért egyáltalán nem hiteles. TG, azaz Török Gábor rendre középen áll és úgy mondja meg a magáét. www.torokgaborelemez.blog.hu Olvassanak már az ideírók, ne csak a gőz fújják ki. :P

 7. 10 Hóvarjú
  Hóvarjú
  2016. január 31., 16:35
  Igen, a nácik kiválóan számolnak fel országokat, köztük a sajátjukat is, fel is szántják ha kell, elég ha egy pillantást vetünk a világháború utáni Berlinre vagy Budapestre, tehát Vona valóban jelentős retorikai teljesítményt hajtott végre, szinte már kormányprogramot is hirdetett a Híd(felrobbantó)ember. De sebaj, majd valamelyik "nemzeti nagytőkés" cége uniós pénzekből újraépíti a hidakat, és mindenki újra vidám lesz és boldog ebben az országban. Gratulálok Török Gábornak e nagyszerű politológusi felismerésért. (És van még egy jó hírem mindenkinek: a biztonságpolitikai szakértők még ennél is hülyébbek.)
 8. 9
  Csirinyi Tibor
  2016. január 31., 16:21
  miért "ő az ország legnépszerübb politikulógusa" hogy hasra ne essek elötte! különben meg HAJRÁ MAGYARORSZÁG,HAJRÁ FIDESZ
 9. 8 Tobzoska
  Tobzoska
  2016. január 31., 11:47
  https://coub.com/coubs/andgc/remix?from=fp
  €zt azért be kellett csomagolno valahogy, hogy a Törököt megtéveszthesse! :D
 10. 7 Geo_
  Geo_
  2016. január 31., 09:32
  Lapként a MANCS a kedvencem - de ez az írás most nem talált. Való igaz, hogy TG értél-mentesen, technológiai alapon elemez - ezt lehet szeretni vagy nem, de ő ezt választotta. S pl. a konzuktációval kapcsolatban nagyon is igaza van
  http://geo.nolblog.hu/.../21/B_ha_-_Bucsu_poszt_a_nolblogon/

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt