Törvénymódosítással lehetetlenítené el a kormány a CEU-t?

  • narancs.hu
  • 2017. március 28.

Villámnarancs

Soros György már az egyetemével is becsapja a fiatalokat.

Újabb támadási frontot nyithat a kormány Soros György és a háta mögé sorolt civilek és balliberális félvilág ellen. Ma az Origo egy rövid, ám annál szigorúbb hangvételű kis szösszenetbe közölte a nagyérdeművel, hogy birtokába jutott az Oktatási Hivatal egy olyan vizsgálata, amiből kiderül, hogy 28 külföldi egyetem szabálytalanul, sok esetben egyenesen törvénytelenül működik Magyarországon. Például azért, mert úgy adnak diplomát, hogy az anyaországban nincs képzés. A lap levonja a nagy következtetést: itt kérem be vannak csapva a diákok és rajtuk keresztül úgy amúgy mindenki más is.

Emellett több más problémát is felsorolnak – anélkül, hogy a vizsgálatból bármit is látnánk, adatot, kimutatást: nem a magyarországi jogszabályi keretek között folyik a képzés, valójában nincs is kampusz Magyarországon, esetleg nem rendelkeznek programakkreditációs joggal, nincs is megfelelően kvalifikált oktatójuk.

Néhány példa után aztán végre valahára eljutnak a CEU-hoz, amit „a köznyelv Soros-egyetemnek is hív”, leplezik le a nagy igazságot. És akkor belelendülnek: nem működik szabályszerűen, nincs programakkreditációjuk, és egyébként is elmulasztották a közhiteles nyilvántartásba történő adatszolgáltatási kötelezettségüket. „Az pedig konkrét csalás, hogy olyan képzésekkel is foglalkoznak, amelyeket nyilvántartásba sem vettek”, fokozzák a hangulatot. Majd jön a végső tőrdöfés: „úgy tudjuk, hogy a kormány törvénnyel szigorítana. Az nyilvánvalóan kérdés, hogy a törvénymódosítás után bezár-e a Soros-egyetem.”

Vagy nem kérdés, írták volna szívük szerint.

Figyelmébe ajánljuk