Úgy terjed a sorosozás kelet felé, mint a kanyaró

  • narancs.hu
  • 2017. április 14.

Villámnarancs

Victor Ponta tehetséggel felkapaszkodott a sorosvonatra. Vajon miért?

Lehet, mára eljutott oda a köztévé, hogy nem talál több olyan kormányközeli arcot itthon, aki egy rendeset sorosozna; de lehet, hogy épp ellenkezőleg, kiterjesztik a sorosozók körét. A minap ugyanis az M1 a szomszédba ment, hogy valaki aznap is kiáltsa ki Soros Györgyöt az ördögnek.

Victor Ponta bukott román kormányfőt interjúvolták meg, aki mondandója alkalmával épp azokat a kommuniációs paneleket nyomatta, amiket a magyar kormány folytat a "Soros-hálózattal", "álcivil szervezetekkel", "idegen érdekekkel" kapcsolatban.

false

Ponta egy régebbi nyilatkozatára utalva elmondta, szerinte mekkora befolyással rendelkezik Soros György magyar származású amerikai üzletember a térségben: "Az 1989 utáni új demokráciákban párhuzamos hatalmi rendszerek épültek ki, amelyeknek normális körülmények között nem kellene beavatkozniuk a politikába, mégis bizonyos hatalommal rendelkeznek, és az emberekbe való befektetésekkel harcolnak a politikai hatalomért."
Ám ez hagyján, Románia is igen nagy bajban van, mert "a politikusok demokratikus küzdelmén túl megjelentek az úgynevezett civil társadalom képviselői, és amikor alaposabban megnézed, rájössz, hogy ugyanott képezték őket, és – ha nem is ugyanaz a személy, de – ugyanaz a szervezet pénzeli őket".
Ponta a ráutaló kérdésre persze azt se zárta ki, hogy simán lehet, a "Soros-féle hálózat" közvetve vagy közvetlenül szerepet játszott a megbuktatásában is. Hát, ki más?
Jó lesz a román civileknek résen lenniük, a hülyeség ragadós, és úgy tűnik, immár az elmebaj is ragályos.

Figyelmébe ajánljuk