7 kérdés - Kiss Tibor

  • Iványi Zsófia
  • 2011. november 30.

Zene

Magyarország legsikeresebb alternatív rockzenekara, a Quimby nemrég ünnepelte huszadik születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában. A zenekar énekes-gitárosát bandája helyett ezúttal privátabb ügyeiről faggattuk interjúsorozatunk nyitódarabjában.


Kitől kérnél autogramot?

 

Nem vagyok egy autogramgyűjtő típus, de Keith Richardsét elfogadnám, ha az egyik Telecasterére írja azt. Valamint kéne még egy Van Goghtól, és a többit már valahogy kipótolom.

 

Mi a luxuskiadásod?

 

Hmm… Az autóm talán egy kicsit többet eszik az átlagosnál, égve hagyom a villanyt, amíg kiviszem a szemetet, néha elutazom valahova, ahol nincs különösebben semmi dolgom, és lehet, hogy eggyel több gitárom van, mint amennyi feltétlenül szükséges.

 

Harry Potter vagy Háború és béke?

 

Nem szeretnék a kultúrlény szerepében tetszelegni, de nekem valahogy ez a Harry Potter dolog kimaradt, így marad a Háború és béke. No, azért az se ment könnyen, mert már gyerekkoromtól fenyegető kihívásnak tűnt, elsősorban a vastagsága miatt. Egyszer aztán lenyomtam a torkomon, és nem bántam meg. Máig nagyon szeretem az orosz irodalmat.

 

Melyik kitalált figuránál érezted leginkább, hogy mintha rólad mintázták volna?

 

A Kockás magazinban már volt egy pár ilyen, de az első igazán meghatározó Lucky Luke volt. Tudod, aki gyorsabban lő, mint az árnyéka (pisztolyt formál a kezével): puff, puff, puff.

 

Mit tennél, ha nő lehetnél egy napra?

 

Igyekeznék nem menstruálni.

 

Mit töltöttél le utoljára?

 

Most az volna a frappáns, hogy 15 évet, de nem is tudom, pontosan mire gondolsz. Betöltöm a Cyber-Jungelt, és letöltök egy banánt?

 

Melyik lemezt hallgatva érezted legutóbb, hogy ez a legjobb dolog a világon?

 

Tom Waits: Rain Dogs, de az már vagy 25 éve volt, és azóta rájöttem, hogy nincs legjobb, csak nagyon sok iszonyú jó van.

Figyelmébe ajánljuk