Ákos: Nem nokiás dobozban jött a 10 millió

szerző
Teczár Szilárd
publikálva
2014. máj. 28., 13:18
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Sajtótájékoztatón kérdezték a popzenészt nagy összegű NKA-támogatásáról. Ákos szerint az eljárás teljesen megszokott, ő maga pedig csak 100 ezret kap fellépésenként.

„Van, aki a cikkeket olvasva arra gondol, hogy Ákos otthon ül, fölteszi a lábát, csöngetnek, kimegy, és egy csomagküldő szolgálat nokiás dobozban átad neki 10 millió forintot. Természetesen a külföldi koncertek NKA-támogatását nem mi találtuk ki, régi gyakorlat” – mondta Kovács Ákos újságírói kérdésre válaszolva egy szerdai sajtótájékoztatón.

false

 

Fotó: Narancs

Mint arról beszámoltunk, az NKA egy 18 milliós, a Balassi Intézet zenei programjait támogató pályázati keretéből 10 milliót Ákos Karcolatok című programjának külföldi bemutatására írt ki. Ákos elmondta, hogy három koncert, a moszkvai, a római és a párizsi fellépés teljes költségét fedezi a keret, így a 15 fős stáb és a felszerelés utaztatását is. Nehezményezte, hogy a megjelent cikkekben az ő neve mellé írták a teljes összeget, holott személyes gázsija koncertenként csupán 100 ezer forint.

„Előttünk is számos előadó, például Harcsa Veronika vagy a Quimby járt a párizsi koncertteremben, az ő gázsijuk és utazási költségük is közpénzből került kifizetésre, mégsem rakták ki a HVG vagy az Index címlapjára” – panaszolta a zenész. „A tisztességet rólam sosem feltételezik, sőt nem tudom, melyik újságíró-iskolában tanítják, de személyes üzenetekkel is megtoldják ezeket a véleménycikkeket, ami a Kacsa magazin színvonalára emlékeztet” – szólt be Ákos az újságíróknak. Hozzátette, hogy a médiumok őt nem keresték meg a cikkek megjelentetése előtt, bár ezt az Index helyszínen lévő munkatársa cáfolta, állítása szerint hetek óta várnak Ákos válaszára.

Arra a felvetésre nem reagált, hogy nem tartja-e túlzásnak a 18 milliós keret több mint 50 százalékának elnyerését, csak annyit jegyzett meg, hogy „az NKA sokkal több pénzből támogatja a Balassi Intézetet”.

Ákos + Hauber

Ákos + Hauber

Fotó: Narancs

Megkérdeztük Ákostól, mit szól hozzá, hogy az üres adathordozók utáni jogdíjakból befolyt összegből kapott NKA-támogatást, amit korábban az Artisjus osztott szét. Azt mondta, az elosztási mechanizmussal nem ért egyet, annak idején ő is aláírta az átalakítás elleni petíciót.

A sajtótájékoztatón egyébként Ákos Újrakezdhetnénk című dalát mutatták be, a moderátor a támogatások firtatásától gyorsan át is nyergelt volna a produkciót érintő kérdésekre, ilyenek azonban nem voltak.

Önök azért hallgassák meg Ákos és a Bonanza Banzaiból ismert Hauber Zsolt közös szerzeményét, hátha újabb fogódzót kínál az NKA működésének megítéléséhez.

szerző
Teczár Szilárd
publikálva
2014. máj. 28., 13:18
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 13 ann
  ann
  2014. május 30., péntek 19:12
  semmi több: https://pbs.twimg.com/media/BowRJTfIMAAjUkI.jpg:large
 2. 12
  Benjamin Bor
  2014. május 30., péntek 15:52
  de hisz ez a Csiszár!
 3. 11 uborkaszezon
  uborkaszezon
  2014. május 30., péntek 13:27
  Kovács Ákos a nokiás doboz említésével azt demonstrálja, hogy tájékozott, naprakész, rajta tartja a kezét az ország ütőerén. Igaz, ennek ellentmondani látszik a Kacsa magazin említése, az a lap már vagy húsz éve nem létezik.
 4. 10
  György Horváth
  2014. május 30., péntek 10:50
  Tényleg nem nokiás dobozos eset, abba nem fair bele ennyi! ;-(
 5. 9
  Mészáros Mityu
  2014. május 30., péntek 08:25
  Jó lenne, ha egy menedzser tisztában lenne a vesszők használatával egy mondatban.
 6. 8 loallat2
  loallat2
  2014. május 30., péntek 00:54
  Bértrubadúr.
 7. 7
  István Kmetyó
  2014. május 29., csütörtök 22:00
  A Nokiás doboz nagyon kellett a mondatba. Lehet, hogy olvasni kellene a jogerős bírói végzéseket és nem csak a Magyar Nemzetet, meg az ehhez hasonló minőségi újságokat.
 8. 6 yoyo
  yoyo
  2014. május 29., csütörtök 16:53
  lenalena:
  Minő bájos jóindulat: "keveredik"?!
  Ennél az embernél célirányosabb törtető aligha létezik e trianon szabdalta kis hazában. Nem keveredett, de harsányan csörtetett a kiváltságos disznók sorába. Ahol pedig nem korpát szórnak vacsira.

 9. 5 lenalena
  lenalena
  2014. május 29., csütörtök 06:55
  Kedves Ákos! Van egy mondás, miszerint ki korpába keveredik megeszik a disznók.

 10. 4 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2014. május 28., szerda 20:28
  Bocsánat, minden visszavonok!
  A Telekom néhány hete elindította a TV GO nevű szolgáltatását, az előfizetők laptopon vagy telefonon is megnézhetik a csomagba beválogatott tévécsatornák műsorát, és filmeket is nézhetnek. Pár napja megnéztem, milyen koncertfilmeket kínálnak: öt Ákost, öt Beethovent, három Verdit, kettő Puccinit, egy-egy Charlie-t, Fenyőt, Csajkovszkijt stb.
  Tehát Ákos művészi nagysága csak a Beethovenével vethető össze.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Ember alatti állapotok
Állatkínzás Magyarországon
Interjúk
Ennio Morricone, Mathieu Kassovitz, Vajda Gergely
Természetjáró melléklet
Teljesítménytúrák, Zemplén
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra

még több Kultúra...