Ákos: Nem nokiás dobozban jött a 10 millió

szerző
Teczár Szilárd
publikálva
2014. máj. 28., 13:18
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Sajtótájékoztatón kérdezték a popzenészt nagy összegű NKA-támogatásáról. Ákos szerint az eljárás teljesen megszokott, ő maga pedig csak 100 ezret kap fellépésenként.

„Van, aki a cikkeket olvasva arra gondol, hogy Ákos otthon ül, fölteszi a lábát, csöngetnek, kimegy, és egy csomagküldő szolgálat nokiás dobozban átad neki 10 millió forintot. Természetesen a külföldi koncertek NKA-támogatását nem mi találtuk ki, régi gyakorlat” – mondta Kovács Ákos újságírói kérdésre válaszolva egy szerdai sajtótájékoztatón.

false

 

Fotó: Narancs

Mint arról beszámoltunk, az NKA egy 18 milliós, a Balassi Intézet zenei programjait támogató pályázati keretéből 10 milliót Ákos Karcolatok című programjának külföldi bemutatására írt ki. Ákos elmondta, hogy három koncert, a moszkvai, a római és a párizsi fellépés teljes költségét fedezi a keret, így a 15 fős stáb és a felszerelés utaztatását is. Nehezményezte, hogy a megjelent cikkekben az ő neve mellé írták a teljes összeget, holott személyes gázsija koncertenként csupán 100 ezer forint.

„Előttünk is számos előadó, például Harcsa Veronika vagy a Quimby járt a párizsi koncertteremben, az ő gázsijuk és utazási költségük is közpénzből került kifizetésre, mégsem rakták ki a HVG vagy az Index címlapjára” – panaszolta a zenész. „A tisztességet rólam sosem feltételezik, sőt nem tudom, melyik újságíró-iskolában tanítják, de személyes üzenetekkel is megtoldják ezeket a véleménycikkeket, ami a Kacsa magazin színvonalára emlékeztet” – szólt be Ákos az újságíróknak. Hozzátette, hogy a médiumok őt nem keresték meg a cikkek megjelentetése előtt, bár ezt az Index helyszínen lévő munkatársa cáfolta, állítása szerint hetek óta várnak Ákos válaszára.

Arra a felvetésre nem reagált, hogy nem tartja-e túlzásnak a 18 milliós keret több mint 50 százalékának elnyerését, csak annyit jegyzett meg, hogy „az NKA sokkal több pénzből támogatja a Balassi Intézetet”.

Ákos + Hauber

Ákos + Hauber

Fotó: Narancs

Megkérdeztük Ákostól, mit szól hozzá, hogy az üres adathordozók utáni jogdíjakból befolyt összegből kapott NKA-támogatást, amit korábban az Artisjus osztott szét. Azt mondta, az elosztási mechanizmussal nem ért egyet, annak idején ő is aláírta az átalakítás elleni petíciót.

A sajtótájékoztatón egyébként Ákos Újrakezdhetnénk című dalát mutatták be, a moderátor a támogatások firtatásától gyorsan át is nyergelt volna a produkciót érintő kérdésekre, ilyenek azonban nem voltak.

Önök azért hallgassák meg Ákos és a Bonanza Banzaiból ismert Hauber Zsolt közös szerzeményét, hátha újabb fogódzót kínál az NKA működésének megítéléséhez.

szerző
Teczár Szilárd
publikálva
2014. máj. 28., 13:18
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 13 ann
  ann
  2014. május 30., péntek 19:12
  semmi több: https://pbs.twimg.com/media/BowRJTfIMAAjUkI.jpg:large
 2. 12
  Benjamin Bor
  2014. május 30., péntek 15:52
  de hisz ez a Csiszár!
 3. 11 uborkaszezon
  uborkaszezon
  2014. május 30., péntek 13:27
  Kovács Ákos a nokiás doboz említésével azt demonstrálja, hogy tájékozott, naprakész, rajta tartja a kezét az ország ütőerén. Igaz, ennek ellentmondani látszik a Kacsa magazin említése, az a lap már vagy húsz éve nem létezik.
 4. 10
  György Horváth
  2014. május 30., péntek 10:50
  Tényleg nem nokiás dobozos eset, abba nem fair bele ennyi! ;-(
 5. 9
  Mészáros Mityu
  2014. május 30., péntek 08:25
  Jó lenne, ha egy menedzser tisztában lenne a vesszők használatával egy mondatban.
 6. 8 loallat2
  loallat2
  2014. május 30., péntek 00:54
  Bértrubadúr.
 7. 7
  István Kmetyó
  2014. május 29., csütörtök 22:00
  A Nokiás doboz nagyon kellett a mondatba. Lehet, hogy olvasni kellene a jogerős bírói végzéseket és nem csak a Magyar Nemzetet, meg az ehhez hasonló minőségi újságokat.
 8. 6 yoyo
  yoyo
  2014. május 29., csütörtök 16:53
  lenalena:
  Minő bájos jóindulat: "keveredik"?!
  Ennél az embernél célirányosabb törtető aligha létezik e trianon szabdalta kis hazában. Nem keveredett, de harsányan csörtetett a kiváltságos disznók sorába. Ahol pedig nem korpát szórnak vacsira.

 9. 5 lenalena
  lenalena
  2014. május 29., csütörtök 06:55
  Kedves Ákos! Van egy mondás, miszerint ki korpába keveredik megeszik a disznók.

 10. 4 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2014. május 28., szerda 20:28
  Bocsánat, minden visszavonok!
  A Telekom néhány hete elindította a TV GO nevű szolgáltatását, az előfizetők laptopon vagy telefonon is megnézhetik a csomagba beválogatott tévécsatornák műsorát, és filmeket is nézhetnek. Pár napja megnéztem, milyen koncertfilmeket kínálnak: öt Ákost, öt Beethovent, három Verdit, kettő Puccinit, egy-egy Charlie-t, Fenyőt, Csajkovszkijt stb.
  Tehát Ákos művészi nagysága csak a Beethovenével vethető össze.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

A közvélemény-kutató a választásokról
Interjú Závecz Tiborral
Riport
Diáktüntetők Orbán ellen
Mit tehet az egyes polgár?
Schein Gábor írása
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra

még több Kultúra...