Megmondták: 66 millióért játszott a Tankcsapda Győrben

  • narancs.hu
  • 2021. október 27.

Zene

A nap, amikor Dézsi Csaba András polgármester duettet énekelt Lukács László énekessel.

Közérdekű adatigénylést adott be, így tudta meg a győri önkormányzattól az ugytudjuk.hu portál, hogy az augusztus végi győri Tankcsapda-koncert 66 millió forintjába került a városnak. 

A portál cikke arról ír, hogy a jegyző először a kérdés pontosítását kérte: meg kellett jelölnie a lapnak, hogy pontosan melyik Tankcsapda-koncertre gondol. Pedig emlékezetes eseményről van szó, mert előtte Dézsi Csaba András győri polgármester duettet énekelt a Tankcsapda frontemberével, Lukács Lászlóval. 

A portál összevetette az árat a magyar zenekarok, énekesek fellépti díjait közlő, néhány éve kiszivárgott listával, amely szerint Majka és Curtis volt a legdrágább akkor, 2,9 millióba került egy kilencven perces műsoruk, a második a Honeybeast volt, 1,8 milliós fellépti díjjal. 

A Tankcsapda azonban nem egyszerű koncertet adott Győrben, volt kivetítő, körszínpad, komoly show, a portál által megkérdezett egyik szakértő szerint ezek mind drágítják a műsort – ám a 66 milliót a név nélkül nyilatkozó interjúalany is túlzásnak érzi. Egy másik koncertszervező viszont nem találta feltétlenül irreálisnak ezt a pénzt.

Az ugytudjuk.hu emlékeztet, hogy tavaly augusztus 20-án a BaRock Zenebona nevű rendezvény nagyjából ugyanilyen összegbe került, akkor 13 helyszínen 66 zenekar játszott.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?