A szerk.

Ha úgy tetszik, fajelmélet

A szerk.

„Ez egy magyarellenes, ha csúnyát akarok mondani, faji alapú bosszú.”

Gulyás Gergely a múlt csütörtöki kormány­infón mondotta ezt. Közvetlenül előtte azt állította, hogy az Erasmus- és Horizon-pénzeket az Európai Bizottság minden ok és jogalap nélkül zárolta, mivel az egyetemek kilopása (nem ezt a szót használta) az ún. közalapítványokba sem nem sérti a jogállamiságot, sem nem érint uniós forrásokat. Ergo a zárolás valódi indoka nem lehet más, mint a bosszú a magyar faj ellen.

Kis szünet.

Aztán jött valami kamukérdés egy kamu­újságírótól a kistelepülési gyógyszerellátásról.

Aztán mégiscsak akadt legalább egy ember a teremben – Lengyel Tibor, a hvg.hu újságírója –, aki megértette, amit hallott.

„Orbán Viktor tusványosi fajelméletes beszéde után az embernek a füle már erre ki van hegyezve. Jól értettem, hogy ön azt mondta, hogy faji alapú bosszú az Erasmus- és Horizon-programnak a vitája?” – tette fel a sajtótájékoztató immár egyetlen releváns kérdését Lengyel kolléga, és ezúton is megszorítjuk a kezét.

„Ez egy magyarellenes intézkedés. Egy magyarellenes bosszú.”

„Tehát akkor nem faji alapú, hanem magyarellenes? Vagy melyik? Vagy mindkettő?” – Lengyel nem hagyta annyiban.

Gulyás Gergely láthatóan zavarba esett, amit valami heherészésfélével próbált leplezni.

„Mi volt az akkori vita lényege? Természetesen egy faj van, és az a homo sapiens. És ezen belül vannak különböző népcsoportok, ha úgy tetszik. Ez egy magyar népcsoport, ha úgy tetszik, a magyar faj elleni döntés. De ha önt ez a szó zavarja, akkor maradjunk abban, hogy ez egy magyarellenes bosszú, ami kifejezetten a magyarokat érinti, sajnos pillanatnyilag azokat, akik itt ebben az országban élnek és magyar állampolgárok. Ez természetesen kulturális nemzethez tartozást jelent.”

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk