A fideszes többség leszavazta, hogy parlamenti vita legyen az eutanáziáról

  • narancs.hu
  • 2024. március 26.

Belpol

Karsai Dániel nem érti, mitől fél a Fidesz.

Nem lesz újabb vita a parlamentben az életvégi döntésekről, miután a kormánypárti képviselők leszavazták a Párbeszéd társelnökének törvénymódosító javaslatát, amely arról szólt, hogy ne legyen büntethető az, aki segítséget nyújt egy gyógyíthatatlan beteg életének befejezéséhez.

„Az emberi méltóság sérthetetlen alapjog”

– szögezte le Karsai Dániel az RTL Híradójának. Az alkotmányjogász szerint, aki ALS betegségben szenved, amennyiben neki és gyógyíthatatlan beteg sorstársainak volna lehetőségük méltósággal dönteni az életük végéről, akkor nem sérülne az alaptörvény. „Ahogyan önökkel most beszélek, mindkét combom nagyon komolyan görcsöl, fáj” – számolt be mindennapi fájdalmairól.

„Az a szomorú, hogy a kommunikációban sem partnerek, nem értem, mitől félnek”

– mondta Karsai, felidézve, hogy hiába ment be erről felszólalni a Parlamentbe. Emlékezetes volt, hogy egyetlen fideszes sem volt hajlandó szóba állni vele.

„Úgy gondolom, hogy amit az Úr adott nekünk, abba nincs jogosultságunk beleavatkozni” – mondta Vejkey Imre, a bizottság KDNP-s elnöke.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?