A jobbikos Végh Noémi kapta Márki-Zay Péter mandátumát

  • narancs.hu
  • 2022. április 23.

Belpol

A politikus ismeretlen a nyilvánosság előtt, munkásságáról sem lehet sokat tudni. 

Végleg eldőlt, hogy ki kapja meg Márki-Zay Péter mandátumát – közölték az ellenzéki pártok, amelyek hetekig vitáztak arról, hogy kié legyen Márki-Zay mandátuma, miután az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje úgy döntött, hogy nem ül be a parlamentbe. Márki-Zay egyébként azt szerette volna, hogy a helyét Szél Bernadett kapja meg, aki nem sokkal maradt alul Menczer Tamással szemben Budakeszin. 

Végül az kapta Márki-Zay Péter helyét, aki az ellenzéki pártszövetség országos listáján a mandátumot nem szerzett jelöltek közül a sorban következő volt (39. hely). Így ülhet be a parlamentbe a teljesen ismeretlen jobbikos Végh Noémi, akinek a politikai munkásságáról nem sokat hallott eddig a nyilvánosság. A Jobbik frakciójának ezzel tíz képviselője lett. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?