A kormány adópolitikai eszközökkel is harcolna a migráció szervezése ellen, jön a 25 százalékos bevándorlási különadó

  • narancs.hu
  • 2018. június 19.

Belpol

Minden lehetséges eszközzel meg kell védeni az országot az illegális migrációtól, indokolták döntésüket.

A kormány javaslata szerint 25 százalékos bevándorlási különadót kell fizetnie a bevándorlást segítő szervezeteknek, ezt is tartalmazza az Országgyűlés elé kedden kerülő adótörvény - tájékoztatta a Pénzügyminisztérium az MTI-t.

Az indoklásban azt írták: a kormány minden lehetséges eszközzel szeretné megvédeni Magyarországot az illegális migrációtól. A kormány a határkerítés, a megerősített határvédelem, a jogi határzár mellett újabb intézkedéseket tart szükségesnek Magyarország védelmében.  "A migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítás és az illegális migráció szervezését büntető Stop Soros törvénycsomag mellett, adópolitikai eszközökkel is fel kíván lépni a migráció szervezése ellen" - közölték.

A kormány azt javasolja, hogy a közteherviselés jegyében a bevándorlást segítő szervezetek fizessenek bevándorlási különadót, amelynek mértéke 25 százalék. A bevándorlási különadóval kapcsolatos feladatok - mint ahogyan minden adóval kapcsolatos feladat - az adóhivatal hatáskörébe tartoznak majd - tájékoztatott a Minisztérium.

Mindez eredetileg a Stop Soros törvénycsomag része lett volna. Ez utóbbiról egyébként szintén hamar várható döntés, kedden ugyanis azt mondta Orbán Viktor a Hír TV kérdésére, miszerint megvárják-e a Velencei Bizottság állásfoglalását a törvénycsomaggal kapcsolatban, vagy sem, hogy: "Van hozzá többség, tehát elfogadjuk."

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.