A pazarlás netovábbja: mahagóni beépítésű, szőnyegborítású vitorlásokat vesz a honvédség

  • narancs.hu
  • 2017. április 24.

Belpol

Nagyon úgy tűnik, hogy egy konkrét típusra írták ki a közbeszerzést.

Simicskó István honvédelmi miniszter 2017 elején arról beszélt, hogy „az elmúlt huszonhat év legnagyobb honvédelmi és haderő-fejlesztési programját indítja el 2017 januárjától a Magyar Honvédség, Zrínyi 2026 néven”. A programról azóta is alig tudni valamit, de ahogy Gyömber Béla blogja kiszúrta, nemrég megjelent egy közbeszerzés, ami azt mutatja: a program elindult. De még hogy!

A közbeszerzés szerint ugyanis hamarosan új járművek kerülhetnek a honvédség birtokába. méghozzá mahagóni beépítésű, szőnyegborítású oldalfalakkal és négy kárpitozott fekvőhellyel, kajüttel ellátott vitorláshajók. „A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ fogja „hadrendbe állítani”, szolgálatukat pedig Balatonakarattyán fogják ellátni. A vitorlások kezelőit és vendégeit UV álló naptető és füstszínű ablakok védik majd a támadó napsugaraktól” – írja a blog.

A cikk szerint ráadásul a közbeszerzési ajánlat feltételei nagyban megfelelnek a VEGA YACHTSPORT Kft. által forgalmazott, Balaton 25 elnevezésű vitorlás brosúrájában található leírásnak. A Balaton 25 vitorlás egyébként darabonként 27 813 euróba, vagyis nagyjából 8,7 millióba kerül.

Figyelmébe ajánljuk