ATV: az új kormányban már nem lesz külön Paks-miniszter

  • narancs.hu
  • 2022. április 26.

Belpol

A Paks2 beruházás egy nagyobb minisztériumhoz kerülhet.

Süli János várhatóan nem lesz Paks-miniszter a most alakuló ötödik Orbán-kormányban – állítja több kormányközeli forrásokra hivatkozva az ATV. Információik szerint az ötödik Orbán-kormányban a most legvalószínűbb forgatókönyv szerint nem lesz külön ilyen “tárca”, a Paks2 beruházás egy nagyobb minisztériumhoz kerülhet.

Az új kormány összetételével kapcsolatban a portál még azt is írja, hogy Semjén Zsolt biztosan miniszter és kormányfő-helyettes marad.

Semjén az értesülést nem erősítette meg, de úgy fogalmazott: „Annyit mondhatok, hogy miniszterelnök úr a kereszténydemokraták teljesítményével maximálisan elégedett volt és ezen beszélgetés alapján azt is mondhatom: a kereszténydemokraták elégedettek lehetnek a következő kormányban betöltött helyekkel” – mondta Semjén Zsolt az ATV kérdésére.

Arról múlt héten írtunk, hogy lapunkhoz eljutott információk szerint a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy az egészségügyi tárca a belügy irányítása alá kerülhet.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.