Az államtitkárság szerint a pedagógusok 38 százaléka regisztrált, hatezren meg is kapták az oltást

  • narancs.hu
  • 2021. március 2.

Belpol

A PDSZ felmérése szerint viszont a pedagógusok oltási hajlandósága 90 százalék körül van.

A pedagógusok 84 százaléka beoltatná magát, ha lenne rá lehetősége. A legtöbben a nyugati vakcináknak szavaznak bizalmat - többek között ez derül ki a PDSZ legújabb felmérésből, írja az atv.hu. Az érdekvédő szervezet szerint a köznevelésért felelős államtitkár korábbi kijelentése, miszerint az oktatási dolgozók csupán 26 százaléka oltatná be magát, légből kapott.

A lap emlékeztet: Maruzsa Zoltán egy hónappal ezelőtt azt kérte a pedagógusoktól, hogy minél többen oltassák be magukat. Akkor az államtitkár azt mondta: „a köznevelésben 195 ezer pedagógus, illetve nevelést oktatást segítő kolléga dolgozik. Közülük eddig valamivel több mint 51 ezer fő regisztrált az oltásra. Ez kicsivel több mint 26 százalék.”

A PDSZ szerint ez nem igaz, a pedagógusok oltási hajlandósága 90 százalék körül van. Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja az ATV Híradójának elmondta: 

„a Nemzeti Tájékoztatási Központ, amikor a regisztrációt kérte nem kérdezett rá munkakörre. Azt csak úgy lehetséges kikukázni, ha valaki különböző adatbázisokat összekapcsol, ezt Maruzsa Zoltán be is vallotta. Ez véleményünk szerint teljességgel jogellenes.”

A PDSZ 1674 oktatásban dolgozó véleményét kérték ki és arra at eredményre jutottak, hogy a megkérdezettek 84 százaléka beoltatná magát, de csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával. A válaszadók többsége szerint az oktatási intézményeknek az oltási prioritási listákon lenne a helyük.

A tárca a híradónak azt mondta, hogy "a kormány valós számokat közöl, ellentétben az egyes ellenzéki szervek által propagált mindenféle alapot nélkülöző számokkal. A pedagógusok 38 százaléka regisztrált, ebből 6 ezren meg is kapták az oltást."

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.