Az izraeli nagykövet is a plakátkampány leállítására szólította fel a kormányt

  • narancs.hu
  • 2017. július 8.

Belpol

Gyűlöletet és félelmet szítanak.

Az izraeli nagykövetség közleményben reagált a kormány „sorosozó” plakátkampányára., Yossi Amrani izraeli nagykövet Facebook oldalán osztotta meg üzenetét:

„Felszólítóm azokat, akik a mostani plakátkampányért felelősek, hogy gondolják át a következményeket. A történelmi tapasztalat alapján semmilyen előny nem származhat egy ilyen jellegű kampányból. Jelenleg  ez a kampány egy bizonyos személy politikai bírálatán túl nemcsak szomorú emlékeket idéz fel, de gyűlöletet és félelmet szít. Morális felelősségünk, hogy felemeljük a hangunkat és felszólítjuk az érintett hatóságokat, hogy éljenek hatalmukkal, és vessenek véget ennek az ördögi körnek.”

Pár nappal ezelőtt a Mazsihisz elnöke Heisler András fordult levélben Orbán Viktorhoz, melyben arra kérte, hogy állítsa le  a gyűlöletkeltő plakátkampányt.

Orbán Viktor pénteken írásban reagált a levélre, melyben többek között azt írja:

"A magyar emberek nagy többségének egybehangzó véleménye szerint az illegális migráció problémájára adott válaszon múlik Magyarország és az Európai Unió sorsa. Az egyre szaporodó terrorista merényletek és erőszakcselekmények az európai zsidó közösséget különösen is érintik. Itt és most mindannyiunk élete, gyermekeink, unokáink jövője a tét (...) megvédjük hazánkat, családjaink és mindennapjaink biztonságát, eredményeinket és kultúránkat. Csak a magyarok dönthetik el, hogy kikkel akarnak együtt élni és kikkel nem. Saját sorsunkról csak mi dönthetünk.

Aki vagyonát, hatalmát, befolyását, az általa pénzelt NGO-k hálózatát arra használja, hogy Magyarországra és az Európai Unióba milliószámra telepítsen migránsokat, az a mi közös jövőnket éli fel. Soros György milliárdos spekuláns számtalanszor nyilvánvalóvá tette, hogy ő pontosan ezt akarja. (...)

Az illegális migráció ellen folytatott küzdelmünkért sem köszönetet, sem elismerést nem várok,de az Önök közösségétől egy kis segítség azért jól jönne” – zárja levelét a miniszterelnök.

Ezek után kérdés, mit tud még kitalálni, hogy Izrael nagykövetét is meggyőzze arról, hogy milyen jó nekik ez a plakátkampány.

Figyelmébe ajánljuk