Börtönbe küldték a valóságshow-győztest Szegeden

Belpol

VV Aurelio 2 év 3 hónapot kapott emberrablás miatt.

Társtettesként elkövetett emberrablás miatt C. A. O. elsőrendű vádlottra 2 év 3 hónap, V. N. másodrendű vádlottra pedig 1 év 3 hónap szabadságvesztést szabott ki a Szegedi Ítélőtábla szerdán.

Míg a másodrendű vádlott ítéletének végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette a bíróság, C. A. O. – vagy ahogyan a legtöbben ismerik: VV Aurelio, az RTL Klubon forgatott Való Világ című valóságshow hatodik szériájának győztese – letöltendő büntetést kapott.

A bíróság egy 2017-es ügyet zárt le a jogerős ítélettel.

Abban az évben október 14-én egy bajai szórakozóhelyen C. A. O. ittasan elaludt, egy másik vendég ezt kihasználta, és ellopott a zsebéből mintegy 130 ezer forintot. A lopás kiderült, másnap C. A. O. és V. N. visszament a szórakozóhelyre, ahol ott volt a tolvaj is. Kérdőre vonták az ellopott pénz miatt, az elsőrendű vádlott tenyéréllel és ököllel is megütötte az arcán, felsőtestén, majd betuszkolták egy autóba, elvitték. Azt mondták neki, akkor engedik szabadon, ha visszaadja az ellopott pénzt. A tolvaj ezt nem tudta teljesíteni, mert a zsákmányt már elköltötte. Ezért a vádlottak aláírattak vele egy szerződést, eszerint ő az elsőrendű vádlottól 180 ezer forintot kért kölcsön, és ezt most majd heti 20 ezer forintos részletekben adja vissza.

A Kecskeméti Törvényszéken született korábbi ítéletet valamelyest enyhítő határozatot indokolva Benedek Tibor, az eljáró tanács elnöke azt mondta,  a Szegedi Ítélőtábla figyelembe vette a bűncselekmény összes körülményét, azt is, hogy a sértett lopása indította el az emberrabláshoz vezető folyamatot, és úgy találta, az enyhébb, de letöltendő büntetés el fogja érni a célját. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Kárpáti Judit: A tiszta olaj könyve

"Ahogyan sok más helyen, újfent találkozom a jelenséggel: azt a szót, hogy zsidó, nehezen mondják ki. Nincsen e mögött ártó szándék, ami mögötte van, az pontosan a semmi. A gondolatok hiánya, az erről való gondolkodás hiánya." Kárpáti Judit megrázó írása nem ismert családtagokról, Tiszavasvári egykori izraelita közösségéről.