Csak Szijjártó haverjának cégétől (és jó drágán) rendelhet nyomtatványokat a Pécsi Egyetem

  • narancs.hu
  • 2018. január 28.

Belpol

A közbeszerzést a Nemzeti Kommunikációs Hivatal írta ki.

A korábbiakhoz képest két-háromszoros vagy akár tízszeres áron tudnak nyomtatványokat rendelni a Pécsi Tudományegyetem különböző tanszékei, mióta a Trinity International Communications Kft. látja el az egyetem külső kommunikációs tevékenységét – értesült a Szabad Pécs portál.

Szijjártó Péter barátjának cégétől kell a pécsi egyetemi nyomtatványokat megrendelni

Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs És még drága is. Csak Szijjártó Péter barátjának, Kuna Tibornak a cégétől rendelhetnek nyomtatványokat a Pécsi Tudományegyetemen, ha a különböző pécsi egyetemi karok, tanszékek, szervezetek az egyetemi nyomdától már nem tudnak annak alacsony kapacitása miatt rendelni, értesült a hírről a Szabad Pécs. És nagyon sok esetben nem tudnak.

A közbeszerzést nem a PTE, hanem a Rogán Antal minisztériuma alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal írta ki. A 2017–2018-as munkákra szóló szerződést a Trinity, a Young and Partners Kft. és egy miskolci nyomda konzorciuma nyerte el. A Trinity és a Young and Partners Szijjártó Péter barátjának, az állami tendereken amúgy is jól szereplő Kuna Tibornak az érdekeltsége.

A külsős kommunikációs tevékenység azt jelenti, hogy amennyiben az egyetem saját nyomdája kapacitáshiány miatt nem tudja vállalni egy nyomtatvány elkészítését, arra kötelezően Kunáékkal kell szerződni. A Szabad Pécs úgy tudja, az emelkedő árak miatt több tanszék inkább lemondott bizonyos nyomtatványokról, vagy máshonnan vont el pénzt.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?