Csúszik a Sorsok Háza – Áprilisra ígérték, de csak májusra készül el a kivitelező

  • narancs.hu
  • 2014. január 20.

Belpol

A több mint ötmilliárdos munkát végző kivitelező, a Market Építő saját honlapján számol be erről.

„Ötmilliárd forintot biztosít a költségvetésből a kormány a jövő áprilisban megnyíló, a holokauszt gyermekáldozataira emlékező múzeum és oktatási központ létrehozására” – ezt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár jelentette be még szeptember közepén a Holokauszt Emlékbizottság parlamenti ülésén.

A Sorsok Házával kapcsolatos fordulatokat lapunk igyekezett aztán nyomon követni: rögzítettük, hogy Schmidt Mária – aki a „tartalmi kérdésekért” felel – mennyire nem tájékoztatta a felkért nemzetközi tanácsadó testület tagjait, illetve, hogy a hitközösségi és történészi oldalról milyen aggályok fogalmazódtak meg vele szemben. Ezenkívül azt is megírtuk, hogy a több mint 5 milliárd forintos, teljes mértékben állami forrásból megvalósuló kivitelezést végző cég korábbi, befolyásos posztot betöltő munkatársa, valamint a Sorsok Háza megvalósítását jelenleg kormánybiztosként felügyelő Fürjes Balázs egy és ugyanazon személy.

Most pedig arról tudunk beszámolni, hogy a Lázár János által áprilisra ígért átadó aligha valósul meg. A kivitelezést végző Market Építő honlapján ugyanis azt olvassuk, hogy „A holokauszt gyermekáldozatainak és megmentőinak sorsát bemutató múzeum és oktatási központ felépítése kezdődhet meg a Józsefvárosi Pályaudvaron, a 2. világháború deportálás helyszínén. A 17 ezer nm-es létesítmény a legmodernebb múzeumtechnológiáva, korabeli anyagok felhasználásával valósul majd meg a magyarországi holokauszt 70. évfordulójának emlékére. A beruházás várhatóan 2014 májusára készül el”.

false

 

A több mint ötmilliárdos munkát végző kivitelező, a Market Építő saját honlapján számol be erről.

Figyelmébe ajánljuk