Egyeztetett az LMP és az MSZP: a szocialisták Hadházy, míg a zöldek Kunhalmi körzetében léphetnek vissza

  • narancs.hu
  • 2018. március 6.

Belpol

De szóba került Szombathely és Nyíregyháza is.

Kedden egyeztetett az LMP és az MSZP–Párbeszéd arról, hogy melyik körzetben mely párt és kinek a javára léphetne vissza. Az atv.hu információi szerint az LMP azt szeretné, ha az egyik társelnök, Hadházy Ákos körzetében lépnének vissza a szocialisták, valamint Szombathelyen, cserébe a Lehet Más a Politika Kunhalmi Ágnes körzetében, a XVIII. kerületben és Nyíregyházán sem indítana jelöltet.

Az atv.hu szerint jelenleg úgy fest, hogy lesz eredménye a megbeszéléssorozatnak, de még nagyon sok a kérdőjel, az LMP és az MSZP–Párbeszéd közötti megállapodás véglegesítése március 15-e és április 8-a közöttre várható.

Az LMP részéről Gödöllő vagy a Belváros, a KDNP-s Hollik István körzete is napirenden van még, míg az MSZP–Párbeszéd oldaláról tárgyalási alap Hiller István körzete (Pesterzsébet–Soroksár), Burány Sándoré (Kőbánya), Tóth Csabáé (Zugló), Miskolc 2-es körzete, illetve Szeged.

A DK-val nem ült le eddig az LMP, és vélhetően a későbbiekben sem fog, illetve még arról sincs sok információ, hogy a Momentum miként száll be a koordinált jelöltállításba, ha beszáll egyáltalán.

Visszaléptetésekről tárgyalna az LMP

Megkezdődött a matekozás az ellenzéki oldalon. Tárgyalásokat kezdeményez az LMP mind az MSZP-vel, mind a Jobbikkal egy esetleges választási együttműködésről – értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a 106 egyéni körzetben nyitottak lennének a visszaléptetésekre egymás javára, de akár arra is, hogy ahol más az esélyes, ne nagyon kampányoljanak.

 

 

Figyelmébe ajánljuk