Szeretőbotrány: Matolcsynak esze ágában sincs a Zita-gate miatt lemondani

  • narancs.hu
  • 2016. szeptember 17.

Belpol

Megkérdeztük az MNB-t, hogy a jegybankelnök lemond-e, miután jó ideje a barátnőjeként emlegetett, 32 éves jógaoktató hölgy miatt szerepel a hírekben.

Az MNB sajtóosztálya remek hely lehet, erről ők maguk állítottak ki nemrégiben cáfolhatatlan bizonyítékot, miután mindenki meglepetésére éppen saját jegybankelnökük magánéletéről rántották le a leplet egy ma már klasszikussá vált válaszlevelben, amelyet alighanem hamarosan a marketinges és kommunikációs tanfolyamok kötelező tananyagában fogunk viszontlátni.

Ez bizony jó móka volt, azóta – főleg a Népszabadságnak köszönhetően – mindennap megtudhatunk valami kis pajkosat és érdekeset Vajda Zita fantasztikusan sokoldalú életét illetően, aki bár még csak 32 éves, de a Matolcsy vezette minisztériumban, a jegybankban és természetesen a közpénzégető Matolcsy-alapítványokban megannyi posztja és titulusa volt eddig, és természetesen ezen fáradozásaiért a honoráriumot mi, az adófizetők perkáltuk ki. Hiszen ez a fiatal hölgy a hírolvasóknak csakis azért lehet mostanában érdekes, mert a Matolcsy Györgyhöz igen közel került Vajda Zita közpénzért dolgozik.

Hát emiatt áll a botrány.

Emiatt ugrik be a liftbe újságírók elől a bátor Matolcsy György, mert azok szeretőjéről/barátnőjéről kérdeznék. Ő pedig inkább menekül.

A magyarnarancs.hu is ezért fordult az MNB-hez, mert úgy véltük, hogy Matolcsy György talán a lemondását fontolgatja a Zita-botrány miatt.

Ezt kérdeztük az MNB sajtóosztályától, még kedden:

„Tisztelt MNB!

Az elmúlt napok fejleményei nyomán kérdezem, hogy a Vajda Zitáról szóló hírek miatt:

– Lemond-e Matolcsy György az MNB vezetéséről?
– Nem gondolja-e úgy Matolcsy György, hogy a Vajda Zita kapcsán megjelent hírek aláássák az MNB, illetve az MNB-vel kapcsolatos szervezetek szakmai hitelét?”

Mutatjuk is a sajtóosztálytól kapott híreket!

Keddi válasz: „                                    „

Szerdai válasz: „                                 „

Csütörtöki válasz: „                             „

Pénteki válasz: „                           „

Szombati válasz: „                       „

Úgy tűnik tehát, hogy a nagy Vajda Zita-botrányban egy dolgot megtanult az MNB: azért sem válaszolunk most már semmire Matolcsy György nőügyeivel kapcsolatban! Továbbá ebből azért az is következik, hogy Matolcsy Györgynek természetesen meg se fordult a fejében, hogy egy pikáns botrány miatt lemondjon. Túlélte ő már az MNB-alapítványok botrányát is, megpróbálja ezt is túlélni!

Figyelmébe ajánljuk